Draga sefule, baga-ma si pe mine in seama!

In relatia cu seful, angajatii joaca de multe ori rolul femeii in cuplu: au nevoie de atentie, de apreciere, de sentimentul ca sunt importanti pentru "partener". Publicitarii au speculat aceasta tensiune angajat-sef in reclame savuroase.

Va amintiti, desigur, reclama la o anumita bere, care ilustra la propriu ideea de "always on my back". Cam in aceeasi perioada cu aceasta cruciada pornita impotriva sefilor, o alta bere venea cu o oferta de pace: berea de dupa job ca rasplata pentru cel care "face treaba sa mearga" si il inveseleste pe seful irascibil.

Nu s-a schimbat nimic insa. Pentru ca publicitatea nu are pretentia si nici menirea sa educe pe nimeni. Daca face apel la comportamente blamate sau apreciate o face in scop ilustrativ. Insa, cand mai multi publicitari se leaga de un comportament, poate ca e un sambure de adevar acolo. E rolul marketerului sa ia atitudine: face research, studiaza problema, se gandeste la o strategie prin care produsul lui sa vina in intampinarea nevoilor consumatorilor si, daca nu reuseste sa gaseasca un atribut care sa raspunda acestor nevoi, va crea produsul acela.

Un marketer a avut grija sa asculte semnalul de alarma si asa s-a nascut cardul cadou de la Supercard. E un bun prilej pentru sefi sa-si aminteasca de angajatii lor si de nevoia permanenta a acestora de apreciere, e un bun prilej ca acestia sa constate ca angajatii sunt asemeni unor femei uneori capricioase - ca orice femeie care sa respecta - carora trebuie sa le dai atentie. 

Nu spune nimeni ca trebuie sa le cunosti tuturor pasiunile si hobby-urile astfel incat sa le alegi un cadou inspirat, dar exista un mod in care le poti arata ca fiecare este unic pentru tine: le oferi un bonus in forma unui card care functioneaza ca un voucher si ei isi pot cumpara cadoul visat din partea ta. Ce poate fi mai usor? 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related