Think small cu Gigi Becali, spooful creativilor de la Eventures

Think small cu Gigi Becali, spooful creativilor de la Eventures

Creativii de la Eventures inscrisi in concursul de creat spoofuri cu ajutorul televizorului LG Pentouch au ales sa reinterpreteze printul Think Small ( Volkswagen Beetle) la o conjunctura actuala si autohtona. Lucrarea lor poate fi votata prin like la poza din albumul “Spoofurile create de agentii cu LG Pentouch TV”, de pe profilul de Facebook IQads pana duminica, 4 decembrie, la ora 20.

Dupa un proces indelungat de research, Gabi Mihai (Art Director), Anca Muraru (Copywriter) si Razvan Vasilescu (Creative Director) au decis sa „altereze o icoana” a publicitatii moderne, pastrand totusi stilul minimalist al printului original care exprima un adevar direct, abrupt si cu o subtilitate ironica.

Incidente nu prea au fost, in afara de adaptarea art director-ului de la placa lui grafica la ecranul imens si faptul ca din cand in cand nu mai aveau loc in fata televizorului din cauza colegilor de birou, care desenau tot ce le trecea prin cap.

La finalul perioadei de creatie, acestia au finalizat nu unul, ci trei spoof-uri, doar unul dintre ele fiind insa inscris in concurs. Pe celelalte doua le puteti vedea in albumul de making of de pe profilul de Facebook IQads.

De astazi, televizorul se afla la agentia FourHooks.  Acestia au timp pana duminica sa isi creeze propriul spoof al unei reclame (romanesti sau straine, print, video sau online). Dupa aceea, creatia lor va putea fi votata timp de o saptamana, prin like-uri, pe profilul de Facebook IQads.

Dupa incheierea ultimei perioade de vot, agentia de publicitate care a creat spooful cu cele mai multe like-uri pe Facebook va fi declarata castigatoare si va primi ca premiu televizorul LG Pentouch testat. Anuntarea castigatorilor va fi facuta pe 12 decembrie.

Acest proiect a fost dezvoltat de Kinecto pentru LG Romania si este sustinut de IQads.

Mai multe detalii despre competitie gasiti aici iar articolele despre primele doua creatii inscrise in concurs  le gasiti aici si aici.

Despre LG Pentouch TV

LG Pentouch TV este un televizor 3D inovator, cu touch screen. Prin intermediul creionului Magic Touch Pen, aveti acces la Sketchbook-ul interactiv, iar, prin optiunea MyOffice, puteti pregati prezentari impresionante. Televizorul converteste din 2D in 3D orice imagini, chiar si pe cele create cu ajutorul pentouch-ului, iar ele pot fi salvate si vizionate ulterior in Galerie sau pot fi printate direct de pe televizor. LG Pentouch TV preia multe din functiile unui calculator, oferind posibilitatea de a naviga pe Internet sau de a edita fotografii direct pe televizor, cu ajutorul Magic Touch Pen.

Ce este un spoof? 

Un spoof este o parodie ce face referire la o reclama cunoscuta, folosindu-se de notorietatea acesteia pentru a servi unei alte marci, adesea inventate, sau pentru a realiza o simpla parodie, neasociata vreunui brand. Cu toate acestea, spoof-ul nu este plagiat sau reclama comparativa (ilegala in Romania), ci recreeaza in mod original elemente care amintesc de reclama initiala, pentru a le reinterpreta si pentru a crea un nou sens.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related