Experience Hotel: locul in care creativul se bate cu timpul

Experience Hotel: locul in care creativul se bate cu timpul

 

Timpul e adesea cel mai invocat cuvant din vocabularul zilelor noastre - de la deadline-uri care se apropie apocaliptic pana la amanarea intalnirilor cu prietenii, prelungirea lucrului peste orele de program si toate inceputurile amanate pentru "maine". Timpul e din ce in ce mai scurt si mai greu de controlat. Vine ca un tavalug peste ideile noastre fortandu-le sa intre repede intr-o cutiuta ce trebuie impachetata si expediata urgent. Ne odihnim, muncim, ne distram, visam in functie de perceptia noastra asupra timpului.

De multe ori ne amagim cu gandul ca am face mult mai multe daca am avea timp. Dar e oare asta adevarat?

Ca sa testeze relatia noastra cu timpul, Grolsch - Proud Sponsor of the Experimentalists - a creat Experience Hotel – un spatiu in care, pentru 4 zile, 14 experimentalisti isi vor testa creativitatea nealterata de timp.

Cei 14 experimentalisti care vor uita de timp pentru 4 zile sunt: ilustratorul Ana Botezatu, prezentatorul Radio Guerrilla Bogdan Serban, jurnalistii Cristian Neagoe, Cristian Lupsa, Vlad Tausance si Vlad Ursulean, artistul Doru Trascau, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei TATAIA Ioana Cotulbea, actrita Ioana Blaj, cantareata de jazz Luiza Zan, editorul LOVE ISSUE Constantin Nimigean si coregrafa Madalina Dan. Toti cei 14 se raporteaza in mod distinct la timp, prin prisma ocupatiilor si a pasiunilor personale. Despre relatia lor cu timpul au vorbit pe experimentalist.ro

Fara sa lase sa se vada prea mult prin ferestrele misterioase ale hotelului, Andrei Lascut (Brand Manager, Grolsch) spune: "Propunem un spatiu in care timpul nu mai exista, in care orele si minutele, asa cum le stim noi, nu mai inseamna nimic, vrand sa intelegem cu exactitate ce pot produce unele dintre cele mai creative minti in conditiile unei asemenea provocari".

Toate activitatile pe care invitatii cazati la Experience Hotel le vor experimenta vor fi inregistrate si analizate de catre Dan Petre (sociolog si doctor in stiintele comunicarii) si Mugur Ciumageanu (psiholog, psihoterapeut si antropolog). Cei doi cercetatori vor verifica modul in care lipsa reperelor temporale influenteaza creativitatea umana.

Desi nu pot sa stapaneasca timpul, experientele celor doi cercetatori se completeaza pentru a crea un mediu unde creativitatea si timpul stau cuminti la analiza. Dan Petre, in calitate de conferentiar universitar doctor, preda cursul de publicitate la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA. Mugur Ciumageanu a fost stagiar la spitalul Pitie-Salpetriere in Paris si a condus Centrul National pentru Sanatatea Mintala din Bucuresti.

Experimentul hotelului a pornit de la un studiu realizat de Michel Siffre – cel ce a dat nastere cronobiologiei umane, o ramura a biologiei ce se ocupa cu ritmurile fiziologiei naturale. Prin experimentele sale, Michel Siffre voia sa descopere cum este afectat ritmul biologic in lipsa reperelor temporale, iar cea mai de pret descoperire a sa este faptul ca oamenii dezvolta un ceas biologic independent de ciclurile zilei terestre.

Stiintific vorbind, cred ca suntem atat de obisnuiti cu alergatul dupa timp incat nici descoperirea unei modalitati de a-l cuceri si a-l ancora pentru eternitate nu ne-ar opri din goana. Pentru ca oricat de mult ar vrea sa ne stapaneasca, timpul il facem intotdeauna noi. Eu imi doresc un timp calibrat - un timp de somn, un timp de joaca, un timp al amintirilor si unul al proiectiilor. Intr-un cuvant, un timp armonios, care are rabdare si stie sa zboare usor atunci cand e cazul si repede cand e urat. Eu imi doresc ca timpul meu sa fie si el om. Voi cum l-ati transforma?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related