Idei tinere, idei verzi

Mozart a compus prima sa simfonie la opt ani. Picasso a pictat primul sau tablou la varsta de noua ani. La paisprezece ani, Nadia Comaneci obtinea primul zece din istoria gimnasticii. In varsta de zece ani, Akrit Jaswal e in cautarea leacului pentru cancer. Desi e clar ca ei sunt copii exceptie, la fel de clar este si ca tineretea e cea mai buna perioada in care iti poti exploata abilitatile si in care poti realiza ceva de impact.

Design-ul si arhitectura sunt printre acele domenii care au produs mai putini copii-minune si mai multi tineri cu idei incredibile, din simplul motiv ca necesita ceva mai multa pregatire si putina intuitie in identificarea oportunitatilor. Din fericire insa, uneori oportunitatile vin pe tava, si ca sa realizezi ceva memorabil trebuie doar sa ai initiativa. Case and point: concursul Eco Wi-fi Zone Design, organizat de Eco-Rom Ambalaje.

Provocarea concursului: realizeaza o zona high-tech de relaxare, construita din materiale reciclate. Cum in zilele noastre e vital sa fim conectati in permanenta, printre elementele neaparat necesare zonei Eco Wi-fi se numara posibilitatea de a-ti incarca telefonul, laptopul sau tableta prin intermediul instalatiilor cu celule fotovoltaice si posibilitatea de a accesa gratuit Internetul. Iar ca Zona Eco sa se pastreze eco, proiectele propuse trebuie sa prevada spatii special amenajate pentru separarea deseurilor si panouri cu mesaje despre protectia mediului.

Daca deja ti-a venit o idee, afla ca poti participa la concurs daca ai intre 18 si 35 de ani si esti student, proaspat absolvent sau deja lucrezi in arhitectura sau design. Ia repede un carnetel si schiteaza ca sa nu pierzi ideea – termenul limita de inscriere a lucrarilor este 30 noiembrie. Cel mai bun proiect va fi rasplatit cu 1.500 de euro si va avea sansa de a deveni realitate – proiectul castigator al editiei de anul trecut a fost implementat in Tulcea. Locurile II si III castiga 700, respectiv 300 de euro. Zona Eco Wi-fi va fi amenajata in orasul castigator al competitiei Eco-Rom Ambalaje “Orasul Reciclarii – editia a II-a”, proiect ce se va desfasura in prima parte a anului 2014.

Creativitatea se puncteaza, insa nu uita de functionalitate, sustenabilitate si mai ales de buget. Suprafata zonei Eco gandita de tine trebuie sa aiba maximum 150 mp, iar fondurile necesare realizarii ei trebuie sa se incadreze in 55.000 de lei. De fapt, ca sa fii sigur ca nu iti scapa nimic, mai bine arunca un ochi aici inainte sa te apuci. Succes!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related