Ce este TROLL Escape Rooms?

Ce este TROLL Escape Rooms?

E miercuri. Prietenii te-ntreaba ”hai, ce facem in weekend?” Ati putea merge intr-un club, dar ati fost de atatea ori, ca deja v-ati saturat. Vreti altceva. Ati putea merge intr-o cafenea sau o ceainarie linistita, sa vorbiti despre saptamana care tocmai se termina. Dar parca vreti ceva mai antrenant.

De escape-rooms ai aflat? E cea mai tare distractie a momentului.

Jocurile de tip escape-the-room au aparut cu cativa ani in urma in versiunea electronica – jocuri de pc, telefon sau tableta. Ai de asteptat in statia de autobuz? Scoti telefonul si mai rezolvi un puzzle. Dar cum ar fi dac-ar fi pe viu?

Asa ca au aparut asa-numitele ”real room escape games”, pe acelasi principiu, dar transpuse in realitate. Faci echipa cu prietenii tai (de regula, minim 2 si maxim 5-6) si va lasati incuiati intr-o camera de joc, din care va trebui sa evadati intr-un interval prestabilit de timp – 60 de minute, de cele mai multe ori. Suna simplu, dar oare chiar e?

Ca sa va ”recastigati libertatea”, veti fi nevoiti sa rezolvati o serie de puzzle-uri, mini-jocuri si enigme pe care le veti avea disponibile in camera. Mergand din pas in pas cu rezolvarea puzzle-urilor, veti descoperi chei si cifruri, veti descuia lacate si incuietori de tot felul si veti gasi obiecte pe care le veti folosi fie combinandu-le cu altele, fie de sine statatoare, in anumite locuri din camera. Impreuna cu echipa ta, vei parcurge un fir logic predefinit, la capatul caruia vei gasi ”cheia finala”, care poate fi o cheie propriu-zisa sau nu – poate fi un obiectiv definit, ca identificarea unui criminal, dezamorsarea unei bombe, neutralizarea unui virus mortal si asa mai departe.

Ca sa castigi un joc escape-the-room, ai nevoie, printre altele, de atentie la detalii, de logica, de perspicacitate si, poate cel mai important, de munca in echipa. Jocul este super-antrenant, minutele trec fara sa-ti dai seama si adrenalina nu te va lasa sa stai deoparte. Te vei simti ca intr-o aventura dintr-un film memorabil. Va mai amintiti de Fort Boyard? :)

Trebuie mentionat, insa, ca (in cazul in care nu este precizat altfel) pentru a castiga jocurile de acest tip, nu este necesara utilizarea fortei de nici un fel. Toate puzzle-urile se rezolva logic, ”cu mintea, nu cu pumnul”.

Povestea TROLL a inceput atunci cand am aflat despre jocurile escape-the-room de la o prietena care jucase unul dintre ele si care mi-a povestit despre el cu un entuziasm debordant, folosind doar superlative: ”stii cat de misto e?”. Mi-am spus imediat ca trebuie sa incerc, asa ca mi-am organizat echipa (eu, prietena mea si inca un cuplu de prieteni) si am mers sa vedem despre ce-i vorba. Am evadat de acolo aproape la limita, dar experienta a fost cu mult peste orice ne-am fi putut imagina, am iesit de acolo hyped, cu pulsul marit, cautand jocul urmator. Game-master-ul de acolo ne-a cerut un nume de echipa, lucru care s-a dovedit a fi cel putin la fel de dificil ca rezolvarea jocului… Dupa ce am petrecut minute bune propunand multiple nume de echipa, am sfarsit prin a alege unul cu care nici unul dintre noi nu era fericit (nici nu mi-l mai amintesc, dar era ceva banal, cu siguranta) si am parasit incinta, inca gandindu-ne la numele pe care l-am putea da echipei noastre. Am revenit dupa o jumatate de ora cu un apel telefonic catre game-master, fericiti in unanimitate cu numele tocmai ales: The Trolls.

Astfel ca a urmat o serie de camere jucate, unele castigate, altele pierdute, la unele chiar stabilind recorduri, insa aproape toate in aceeasi formula si cu acelasi nume de echipa, The Trolls. Pana la urma, ne-a fost clar: trebuie sa cream si noi jocul nostru. Si cum ne vom numi? Evident, TROLL! Mai mult decat atat, prietena mea a nascocit acronimul pentru numele nostru: Time Runs Out, Logic Lasts. Nu ne-a mai trebuit nimic, in cateva zile aveam planul gata facut si pus pe hartie. Ne-am intalnit apoi de cateva ori si am petrecut cateva nopti elaborand scenariul primei noastre camere: The Bike Room, atelierul de biciclete al lui Mihai Trolescu, in care, intr-un anumit context, ramai blocat si din care trebuie sa ”te salvezi”.

Am inaugurat TROLL Escape Rooms pe 7 martie 2015, dupa 3 luni de planuri, amenajari, suruburi si cuie, mobilier prelucrat si personalizat, mecanisme si gadget-uri si tone de distractie lucrand la propriul nostru joc.

De ce ai vrea sa joci un joc escape-the-room? Pentru ca e neasteptat de distractiv, e o activitate inteligenta de petrecut timpul liber cu prietenii, ceva ”altfel” de facut. Pentru ca e atat de captivant incat nici nu-ti dai seama cand trec minutele de joc. Pentru ca-ti dezvolta atentia, iti antreneaza logica, iti testeaza mintea si te apropie de membrii echipei tale, fara de care n-ai avea nici o sansa sa castigi jocul, ”fortandu-te” sa colaborezi pentru un scop final, cel de ”a scapa” din camera.

Camera noastra de evadare, The Bike Room, este gandita pentru a fi accesibila celor care nu au mai jucat pana acum un joc de acest fel, insa va pune dificultati chiar si jucatorilor experiementati. Ofera o multitudine de puzzle-uri foarte variate si necesita o serie intreaga de abilitati – logica, indemanare, atentie, spirit de observatie, dar si puzzle-uri imposibil de rezolvat de un singur jucator. Nu vrem sa dam nicio informatie despre joc care ar putea strica surpriza, insa putem spune cu mana pe inima ca nu este nevoie de nici un fel de cunostinte tehnice despre biciclete pentru a rezolva jocul – nu este nevoie nici macar sa stii sa mergi pe bicicleta. Trebuie doar sa ai chef de joaca.

Pentru The Bike Room, rezervarile se pot face online folosind modulul de rezervari de pe site-ul nostru, www.gameoftrolls.ro, prin email la [email protected] sau la numarul nostru de telefon, 0756 087 655.

Echipelor care s-au distrat atat de bine in jocul nostru incat TREBUIE sa exprime intr-un fel acest lucru (da, se intampla frecvent) le putem oferi caietul nostru de impresii pentru a ne lasa cateva randuri cu rol de amintire. Cam ce ne scriu jucatorii nostri?

”Prima experienta, prima reusita!!! Felicitari, TROLL!!!” (Echipa Sarei, 22 martie 2015)

”Una dintre cele mai tari camere la care am fost! FELICITARI si sa ne chemati la urmatoarea!” (The Armstrongs, 25 martie 2015)

”Super mega formidabil! Echipa FREONII pleaca cu o incantare maxima in suflet! Asteptam urmatoarea experienta!” (Freonii, 28 martie 2015)

”O camera inteligenta pentru oameni inteligenti. :) Meseriasii au lucrat bine impreuna!” (Diana, 2 aprilie 2015)

”Cea mai tare ora petrecuta intr-o camera! O pura experienta geniala! Ne-ati convins sa continuam aventura, sa vizitam, sa... Cand e urmatoarea?!” (Echipa CitiTROLLii, 5 aprilie 2015)

”Foarte fain! Unul dintre cele mai palpitante escape-room-uri din Bucuresti! Multumim mult!” (Andreea, 6 aprilie 2015)

”Una dintre cele mai bune camere din Bucuresti cu o echipa geniala si o organizare perfecta!” (Echipa Purrfection, 9 aprilie 2015)

Va asteptam cu drag sa va incercati ”puterile mintii” in jocul nostru! Garantam distractie maxima si o seara de neuitat!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related