Delocalizarea loveste piata media din Vest

A doua jumatate a acestui an se anunta extrem de fierbinte pentru marile corporatii media occidentale. Ceea ce expertii in economie prevestisera de mult se adevereste - presa nu scapa de fenomenul delocalizarii, ce loveste din plin economiile tarilor dezvoltate.
Londra, iunie 2005. Miscari masive de trupe au acaparat atentia trecatorilor, amenintand sa blocheze serios traficul pe "soselele" marilor canale de informatii. Dupa 66 de ani, Reuters devine ultima mare companie media care paraseste "drumul rusinii", Fleet Street - strada unde, timp de decenii, au avut "barlogul" cele mai mari institutii de presa britanice. In urma unui acord pecetluit in urma cu doi ani, Reuters a intrat in ultima faza, programata sa se incheie la sfarsitul lui august, a transferului de birouri in Canary Wharf, celebrul complex de afaceri de pe tarmul Tamisei.
Intre timp, la cartierul general al BBC, cutremur. Ultimele zile din mai si primele ale lunii iunie au adus un conflict de proportii intre managerii celei mai puternice companii media publice din lume si salariati, pe seama planurilor de disponibilizare a 4.000 de angajati in urmatorii trei ani - personal tehnic si jurnalisti din toate domeniile de activitate ale corporatiei. Greva de avertisment a fost urmata de negocieri intense, pentru salvarea a cat mai multe locuri de munca, insa, potrivit observatorilor din presa tarii, un posibil esec al discutiilor va insemna o vara neagra din punctul de vedere al informarii publicului britanic si mondial.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Sectiune

Dictionar



Branded


Related