Arina Ureche: SATI face pasul spre oamenii din spatele click-urilor

Arina Ureche (Director General, BRAT) a facut cateva precizari importante in cadrul rubricii "Hot Spot" a editiei AdCouture cu numarul 37 despre sistemul de masurare introdus de SATI. Ea sustine ca SATI marcheaza trecerea de la o masuratoare tehnica la o analiza a audientelor site-urilor. "A face pasul dintre masuratoarea tehnica si oamenii din spatele acestor click-uri si impresii este un pas foarte complicat", a tinut sa mai puncteze Arina.

Ideea ca suntem inca departe de a intelege cu adevarat complexitatea internetului a fost abordata si de Cristian Petriceanu (Presedinte, IAB Romania), un alt speaker RoNew Media 3.0. care a participat la rubrica "Hot Spot". "In prezent se profita destul de putin de particularitatile internetului, in special partea de interactivitate", a afirmat el.

Tot din registrul "cat de putine stim de fapt despre internet" si cat de putin valorizam specificul acestui mediu de comunicare face parte si afirmatia: "display advertisingul este partea cea mai populara sau mai facila a mediului online deoarece este similara cu televiziunea sau presa". Similara cu viziunea lui Cristian Petriceanu este si cea a lui Mihai Trandafir (Managing Director, Universall McCann) care a afirmat: "cred ca display advertising nu este neaparat exponentul publicitatii online in ciuda faptului ca volumele inca provin din zona asta". Dorind totusi sa ofere o perspectiva echilibrata, Mihai Trandafir nu a negat ca se poate genera ROI si prin alte metode in online, dar a tinut sa mentioneze ca "display advertisingul isi are rolul lui si nu ar trebui sa-l desconsideram".

Declaratiile celor trei invitati pot fi urmarite integral aici.

Emisiunea AdCouture este prezentata de Serban Ciusca si realizata in co-productie de The Money Channel si IQads. AdCouture se difuzeaza in fiecare vineri seara, de la ora 22:00, la The Money Channel si, in reluare, sambata, ora 11:15 si duminica, la ora 11:15 si 01:00.

Emisiunile AdCouture pot fi urmarite si pe www.tmctv.ro si www.iqads.ro, sectiunea Video - AdCouture.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related