[Face2face] Dennis Wilcox: Putting the public back into public relations

Interviu cu Dennis Wilcox (profesor, specialist in relatii publice)

...aceasta este definitia data de renumitul profesor Dennis Wilcox fenomenului social media: "putting the public back into public relations". Nu e nimic sofisticat sau bombastic, ci o defintie de bun-simt care capteaza totusi esentialul. Wilcox are acest talent de a pune punctul pe i fara a face mare caz din asta. Vorbeste simplu si aplicat, da mereu exemple si incearca sa contureze cat mai clar directia pentru care opteaza. Cat despre noile media, e foarte cantonat in ceea ce au ele de oferit, curios sa afle ce urmeaza dupa si cum se va adapta PR-ul noilor tehnologii. Nu considera ca trebuie sa privim social media drept dusman. Ele sunt pur si simplu o unealta pentru a comunica eficient, o alta cale, care completeaza modul traditional de a comunica. Atentie nu-l inlocuieste, il completeaza. Cam asta e "teoria", exemplele le gasiti in cele ce urmeaza.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Pozitii

Sectiune


Comentarii

Anca Anton
acum 14 ani
Rusinica, rusinica, e de baza sa spui unde si cu ce ocazie a avut loc interviul. A fost Alina in SUA? S-a intalnit cu Wilcox pe undeva prin lume? A fost in Romania? Din ceea ce stiu, interviul a avut loc in Romania, unde Wilcox a venit pentru a-si lansa cartea cu ocazia aniversarii a 16 ani de la infiintarea primei structuri academice de relatii publice din Romania, anume Departamentul de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti. In aceeasi zi, pe 23 septembrie, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UB, iar multe dintre lucrurile prezentate in interviu au fost punctele principale din discursul de deschidere al editiei 2009 al Congresului EUPRERA www.euprera2009.com, oraganizat in Romania anul acesta de catre Departamentul de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Facultatii de Litere (si care pot spune, ca participant, ca a fost absolut deosebit si util - in 2010 e in Finlanda). Cam astea sunt datele si mi se pareau importante, mai ales ca nu oricand e organizat in Romania un congres european de relatii publice, despre care m-as fi asteptat sa citesc mai multe sau macar sa fie mentionat daca tot se vorbeste de Wilcox (care a fost cel mai cunoscut participant, dar nu si cel cu cea mai interesanta prezentare :-) ). Zile frumoase sa aveti!
Alina Galeriu
acum 14 ani
Informatiile despre contextul in care am luat interviul se regasesc in stirea ante-eveniment (http://www.iqads.ro/a_11292) precum si in cea post-eveniment (http://www.iqads.ro/a_11333). Aceasta din urma se afla pe homepage-ul IQads la rubrica Latest News.
Anca Anton
acum 14 ani
Foarte frumos si corect, acum m-am dus si pe acele pagini si am citit. Insa eu citesc interviul de fata, nu si arhiva. Iar daca nu stiam ca acest interviu este luat in timpul congresului EUPRERA, nu as fi avut nici un motiv sa caut nici stiri pre-eveniment, nici stiri post eveniment, pentru ca nu stiam ca ar trebui sa caut un eveniment. Toate informatiile relevante se dau in acelasi articol/interviu, nu imi fac eu propriul articol navigand in arhiva. Alina, te asigur ca nu a existat rea-intentie in comentariul meu si ar trebui sa il iei doar ca pe o mostra a modului in care cititorii vostri au nevoie sa fie structurata informatia, mai ales ca majoritatea lucram in comunicare si nu avem mult timp la dispozitie, dar avem nevoie de toata informatia :-) Zi frumoasa!


Branded


Related