Reclama face pui: headvertising, dogvertising, eggvertising, assvertising

S-a facut publicitate pe apa, pe cer, gigantii tehnologiei si-au raspandit mesajele si in spatiul cosmic. Nu putem ridica privirea fara sa dam de un logo sau o reclama. S-au incercat toate mediile, care devin din ce in ce mai neconventionale: caini, parti ale corpului uman, legume, fructe, oua, ambalaje ale altor produse, cutii de reciclare, cosuri de gunoi stradale, banci din statiile de autobuz, tuneluri, podele ale magazinelor, toalete si lifturi. De acum incolo, orice spatiu publicitar nou trebuie mai intai inventat.

Abia ne-am obisnuit cu reclamele plasate de OOPS Media in toaletele restaurantelor bucurestene, ca o alta companie, Elevate Media, vine sa incerce un alt spatiu publicitar neconventional: lifturile din zone rezidentiale, din cladiri de birouri si din hoteluri. Potrivit reprezentantilor acestei firme, s-au negociat deja spatii publicitare in lifturi, la sume de aproximativ 40 de euro pe luna. Reclamele vor consta in printuri inramate elegant. Acest suport faciliteaza o apropiere foarte mare de locuinta publicului-tinta, atat fizic, cat si emotional. Studiile au aratat ca intr-un spatiu inchis, de dimensiuni reduse, in care nu exista stimuli vizuali sau auditivi, un mesaj publicitar are un impact foarte mare atat din punctul de vedere al citirii acestuia (peste 95%), cat si din al ratei de memorare (peste 80%).

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related