Te uita cum ninge Tati

S-a tot facut constatarea ca, de la o vreme, Cosmote se ia de piept cu Vodafone si Orange: din perspectiva numarului de abonati, a cifrei de afaceri si, nu in ultimul rand, a comunicarii comerciale. Se stie ca primii doi jucatori au forjat stilul (ajuns la manierism) al reclamelor alegorice, cu povestioare sezoniere care urmeaza sa fie explicitate in oferte propriu-zise pe ultimele secunde, cu glas duios-hazliu de Gruia Sandu.

Cosmote s-a desprins o vreme ca o alternativa (cine nu-si aminteste de Tara MMS-urilor?)... Pentru ca apoi sa decida adoptarea aceluiasi tone-of-voice cu al "colegilor mai mari" in ale telefoniei mobile. Departe de a-si propune sa evite confuzia, oamenii de marketing de la Cosmote pareau mai dihai sa o caute, sa o provoace, sa si-o asume. "De acum suntem si noi in liga intai", pareau sa spuna, "iata-ne indreptatiti la randu-ne sa propavaduim poporului telefonic pilde si invataminte despre comunicare, prietenie si pace in lume"... Publicitarii nou desemnati pe cont au vechime buna pe brandurile concurente; creativii au mancat ani de-a randul GSM pe paine si au adunat expertiza cat sa asigure campaniile pe un deceniu de acum incolo!

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Companii

Oameni

Sectiune

Dictionar


Comentarii

Theodora Dumitrascu
acum 14 ani
Intr-adevar, Cosmote a dat lovitura cu spoturile din trecut, care i-au si permis sa construiasca in mintea viitorilor abonati analogia dintre alternativa tipului de reclama si alternativa pe piata de telefonie mobila...Eu una m-am abonat la Cosmote dupa ce m-au incantat cu reclamele lor tari si cu ideea ca eu fac o diferenta: deci da, am fot consumatorul prostit si plasat in mitul propriu:D Urmarea? In iarna am revenit la Orange...Secii de la Cosmote se joaca acum pe piata conventionala si stabila oRANGE&vODAFONE


Branded


Related