Varianta scurta a spotului Lay's continua sa fie difuzata

Agentia Graffiti BBDO, semnatara celei mai recente campanii Lay's, va trebui sa se supuna deciziei CNA de a inlocui in media plan varianta de 30" a spotului "Fii pe faza" cu varianta de 15" a acestuia.

CNA a decis in sedinta din 26 ianuarie 2010 interzicerea difuzarii spotului Lay's - Fii pe faza! (varianta de 30"). Decizia este adresata posturilor de televiziune care apar in media plan-ul campaniei, acestea fiind somate sa intre in legalitate, se arata intr-un comunicat de presa emis marti, 26 ianuarie, de CNA.

Neregulile semnalate de CNA vizeaza "incalcarea dispozitiile art. 29 alin. 1, lit. c din Legea Audiovizualului. Comunicarile comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale nu trebuie sa prejudicieze demnitatea umana, iar conform alin. 2 lit. a "sa nu provoace nicio dauna morala, fizica sau mentala minorilor si, in special: a) sa nu instige in mod direct minorii sa cumpere un produs sau serviciu, prin exploatarea lipsei de experienta ori a credulitatii acestora".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune


Comentarii

andra stanciulescu
acum 14 ani
foarte bine! numai imbecili fac reclamelein zilele noastre. penibilisme
Nicoleta Dumitrascu
acum 14 ani
micuta balerina e frustrata?
Cristian Scurtu
acum 14 ani
ce e micutabalerina, nu poti intra in industrie? sau te-au dat afara din vreo agentie pe motiv de "criza"?

p.s.: ce inseamna "reclamelein"?

ookkklll ooollljjj
acum 14 ani
Pe 1Music Channel exista un videoclip al lui Alex ft. Grasu XXL si dracu' cu carti de pace. In clipu' cu pricina, timp de 35 de frame-uri se vede cum intr-un pahar cade un praf alb de undeva de sus vrand sa sugereze cateva grame de faina servite indiferent probabil la o petrecere. E pe bune, asa arata in clip, cade un praf alb intr-un pahar de sampanie sau ceva de genu' si apoi arata niste gagici dezbracate dansand (e petrecere probabil)

Clipu' ruleaza cam de 5-6 ori pe zi.

Uite ca pun si link:

http://www.youtube.com/watch?v=S2N1lAtXZzk

Nicoleta Dumitrascu
acum 14 ani
prafurile nu reprezinta un pericol pentru tinere, spre deosebire de silicoane!
ookkklll ooollljjj
acum 14 ani
"mesajul reclamei este deosebit de periculos pentru tinerele fete, de natura sa le influenteze in plan emotional si sa le determine sa se concentreze doar asupra infatisarii, in detrimentul unei personalitati armonioase si, in final, sanatoase."

"in acel spot, tinerele femei sunt incurajate sa-si puna silicoane pentru ca asa ar fi sigure ca-si vor pastra iubitii, mesajul transmis fiind acela ca o femeie se defineste exclusiv prin atributele sale fizice".

Am incercat pe toate partile, am recitit fiecare cuvintel si am revazut spotu pana acu'.

Femeia de la CNA are dreptate. Textul din reclama trimite ca un glont in neuronu' feminin cu varsta cuprinsa intre 12 si 22 de ani mesajul conform caruia tre' sa arate bine ca sa aiba pereche.

Nu blamati, nu blamati ca am dreptate!

La cat de supusi sunt copii astia unor bombardamente mediatice manipulante/tendentioase/de natura sa distruga cultura/privatoare de spirit crestin si mai stiu eu ce, nu m-ar mira ca e o mare varza in subconstientu' lor.

marius bartis
acum 14 ani
...o fi vriun "casuneanu regele siliconului"...ca si berceanu e nemultumit de cum ii arata infrstructura...

Sebi Olar
acum 14 ani
@REMUS.AKE, "La cat de supusi sunt copii astia". Sigur e cu doi i?
ookkklll ooollljjj
acum 14 ani
Mereu mi se intampla rahaturi de genu' asta. Adica sa comentez pe undeva si sa fac o gresala grava de scriere si colac peste pupaza, sa nu existe nici buton de edit. Si peste toate, ca sa fie completa treaba, mai apare cate unu' care ma apostrofeaza. Cat ghinion sa ai, frate?


Branded


Related