Zeii lor sunt mai destepti decat ai nostri

Duminica seara, zeii rock-ului s-au milostivit sa pogoare si in tarisoara noastra, pentru ca apoi sa cante ca si cum si ei asteptasera la fel de mult ca noi sa vina incoace. Obisnuiti in general ca zeii (statul, sefii, oamenii de la ghiseu) sa-si bata joc de noi, am fost coplesiti de generozitatea unui spectacol creat pentru o specie mult mai evoluata. "Cine sunt ei si cine suntem noi?" - Cristi Minculescu.

In calitate de zei, puteau invoca atat de romaneasca expresie "Lasa bai, ca la tara merge" si sa livreze un produs inferior pe care l-am fi ingurgitat oricum pe nemestecate. Cum ar fi sa ne trateze si altii pe noi asa cum tratam noi job-ul, de exemplu? Sau cum ne tratam intre noi, cu egoism si indolenta? Cum ar fi sa ne trateze si altii ca Madonna, cu back-ul si cu playback-ul?

Bine, unul din motivele prestatiei lor ar fi ca empatizeaza oarecum cu situatia noastra. Radeti, dar eu cred ca stiau o groaza de lucruri despre noi. Stiau ca am fost Thunderstruck cu politicieni preocupati numai de Dirty Deeds si Money Made, care ne vor duce Back In Black, ca drumurile noastre sunt Highway To Hell, ca viata noastra e Shoot To Thrill si Hell's Bells. Ne-au aratat cu ironie o doamna dubioasa calare intr-o pozitie inalta pe locomotiva schimbarii, iar la sfarsit, intr-un apoteotic final, au tras cu tunurile in Parlamentul Romaniei!

Avem multe de invatat de la AC/DC.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar


Comentarii

anton mihai
acum 13 ani
Am fost si eu. Superb!!!

M-am enervat pe Eventim, pe nedrept, am aflat dupa concert (ca nu ei au organizat) si am dialogat cu BGS. Cu BGS am avut noroc ca m-au lasat finalmente sa ies din zona cu iarba verde pana jos si sa imi iau niste beri. 10. Ca sus era un protocol de cacao care interzicea vanzarea de bere cu alcool. Asadar ar fi fost un concert AC/DC cu ice tea si cola. Penibil. Pe organizatori ii durea in cot. Ca sunt nemti(cred) D&D Entertainment. Ne-au tratat cu spatele. Eventim ok. BGS ok. Deci vezi?! Nu chiar toti sunt mari si tari. Sigur, nu il compar pe Angus cu un neica "nimeni" organizator care a facut doar din bilete 3 000 000 euro in cateva ore.

Iarasi pe mine m-a fascinat cum 60 000 de oameni se bucurau la cantecele lor scoase, in proportie de 80% inainte de '85. FFF tare! M-a uns pe suflet trupa asta. Iar pe Iris, saracii... ii iubim ca sunt ai nostri dar muzica lor... e urata tare de tot.

Am asteptat concertul asta din liceu. A meritat.

Cat despre cum tratam noi meseria... nu inteleg la ce te referi? Unde sunt ilustratorii, graphic designerii, artzii? Fotografii? Pe cale de disparitie sunt. Acolo! Unde sunt bugetele decente? Tocmai am facut un calcul extraordinar de comic. Am terminat un spot care a avut un buget de 15 euro. Si am inclus si curentul electric. Ca sa ajungem la suma asta ne-am imaginat ca am lasat aerul conditionat peste noapte.

Oricat incercam, Trabantul e tot Trabant. Putem sa ii punem noi sigla de Mercedes, ca nu e si nu o sa fie!

Suntem o tara de toata bafta cu oameni ca atare intr-o proportie mare. Insa pentru restul stau eu.

Acum.

Avem doua variante.

1) Ori ramanem niste smiorcaiti.

2) Ori facem din cacat bici si marea satisfactie ramane bucuria muncii.

Ptr ca lucrurile nu merg spre bine.

In maxim 25 de ani o sa ii faca stauie lui Ceausescu. Si cu asta basta!

Am o idee de print.

salut

ps: Cine-i Madonna?

Liviu David
acum 13 ani
iti raspund scurt, ca nu am timp:

cum tratam noi job-ul? cu autosuficienta. cu "lasa ca merge si asa". cu dezinteres. cu atentie sporita doar la magarii. cu venit la ora 11.00 la birou. cu "de ce sa fac din nou, ce nu-i bine in ce am facut eu?". cu ura pe cei care chiar muncesc si strica astfel atmosfera. cu ambitii de salarii uriase fara sa dovedim nimic sa le meritam. cu ambitii de conducere doar pentru titlu, nu si pentru responsabilitate. cu fofilare continua. cu atitudine dispretuitoare fatza de proiectele mici si laborioase. cu dat vina pe altii intotdeauna. cu mi-se-rupe.

daca parea ca ma smiorcai, imi cer scuze. iar cine-i face statuie lui ceausescu pentru ca "atunci aveam totul asigurat" e un mare idiot.

anton mihai
acum 13 ani
Sunt de acord cu tine.

Ramane varianta a doua. Muncim cat de bine putem si atat. Gresim cat de bine putem. Si iar muncim. Si iar gresim. Iese biciul.

Despre oamenii de care scrii tu, nu pot sa iti spun decat ca se autoexclud finalmente. Ii urasc si eu, profesional vorbind, cu toata fiinta mea. Ai uitat de cei lipsiti de idei si care fura si de aia care nu livreaza niciodata si au buzele lipite de locul ala intim-maron( ca sa nu zic sienna sau ocru) al sefului direct.

Faza cu statuia e o confirmare a involutiei natiei. Am un sentiment extrem de trist ca o sa se intample.

Te salut!



Branded


Related