White men can jump

In caz ca va intrebati si voi ce-o mai face Coliban la Moscova, aflati ca, printre altele, face neconventionale din care clientii invata ca pot avea campanii eficiente fara sa cheltuie bani pe media.

BBDO Russia, unde Mihai Coliban e Creative Director, a realizat in august 2009, o campanie de recrutare pentru Scoala de juniori a clubului CSKA Moscova, unul dintre cele mai reputate cluburi de baschet din Europa. Executiile constau in stickere reprezentand mingi de bachet cu mesajul "Se cauta jucatori de baschet" si biletele cu coduri unice care permiteau accesul la concursul de admitere. Ce e neconventional la aceste executii e ca stickerele au fost plasate atat de sus pe cladiri, astfel incat doar cei foarte inalti sau cu o detenta foarte buna le-au putut dezlipi.


via AdsOfTheWorld

Rezultate
Din 1500 anunturi printate, cu 18.000 coduri unice, peste 500 de copii s-au infiintat la proba de admitere, asta insemnand cu 37% mai multi participanti decat in anul anterior. Si toate astea cu buget de media 0.

Apropo de baschet si de neconventional, imi aduc aminte ca la o editie a festivalului ADfel, la Motoare, am avut un happening pentru promovarea emisiunii Brainiacs de pe Discovery. Incercand sa aflam daca alcoolul imbunatateste performantele sportive, am rugat 3 jucatori de baschet destoinici sa arunce la cos in 4 runde: cu alcoolemie 0, dupa ce au baut 3 beri, apoi inca 3 si apoi inca 2.

"Mesenii" din terasa au fost captivati rapid de obiceiul ciudat al celor 3 tineri de a bea cate 2-3 beri inainte de fiecare set de aruncari, asa ca in scurt timp s-a raspandit vestea ca un experiment demn de Discovery e in curs de desfasurare la panoul de baschet. Rezultatele au fluctuat, deci n-am reusit sa trimitem un script de episod la Brainiacs, dar important e ca ne-am atins scopul: am aratat in real life, intr-un mod amuzant si mai ales neconventional, ce se intampla in emisiunea cu pricina.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Sectiune



Branded


Related