Lehamite

Noi astia de la Cap (e drept nu toti suntem la fel de fanatici) credem in reputatie. Ne-am construit-o cu munca multa, in niste ani de zile in care am ajuns sa fim considerati de unii rigizi, fitzosi, inflexibili si diferiti de dragul de a fi diferiti. Am zis la revedere unor clienti care ne impingeau sa facem lucruri care "ne distrugeau reputatia". Am mers numai la festivaluri de eficienta-de fapt la ala singurul- care sa intareasca "reputatia" de agentie care face bine la client.

Si am asteptat ca reputatia asta sa aduca clienti, sa roiasca spre noi, multipremiatii, creativii, inflexibilii dar rigurosii oameni de la Cap. S-am stat, s-am asteptat convinsi fiind in tot acest timp ca toata lumea va intelege diferenta dintre noi - astia care nu fac ghosturi, nu merg cu vreo minciuna de SIT la festivaluri internationale de creatie, demasca brand manageri impostori si vor mai mult decat clientii ca produsul lor sa vanda bine - si ceilalti, sarlatanii, clovnii de festival, burtosii cu papagal dar fara creier, oamenii cu buze moi si coloana de ciunga.

Cum dracu sa speri asa ceva? Am fost nu prosti, deosebit de prosti, inadaptati, inadecvati. Reputatia nu conteaza in Romania. Dovada sunt Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chiriac, doua treimi din clasa politica, 99% din oamenii de televiziune si divertisment pozati rupti si cu chilotii in vine care apoi dau lectii de morala poporului. Care popor e principalul vinovat al slabiciunii conceptului de "reputatie". Pentru ca romanul - cum zice Andreea Esca - este senil, uita usor si repede totul, bine sau rau, trage apa si gata. Despre ce vorbeam?

De aceea, noi astia de la Cap ne-am zis asa: mai da-o dracului de reputa…
Nu. Nu ne-am zis asta. Am zis asa, mai da-o dracului de tara, de oameni cu memorie scurta carora trebuie sa le reamintesti mereu cine esti, ce-ai facut si ce poti sa faci mai departe.

Noi n-o sa ne schimbam. O sa facem lucrurile la fel ca pina acum insa n-o sa mai incercam sa ne demonstram superioritatea comparandu-ne moralitatea si rezultatele muncii cu restul leprelor. Cine se baga in laturi, il maninca porcii. Si cine spune ca nu-i frumos sa-ti fie drag sa fii diferit?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

Dictionar


Comentarii

Cristian Scurtu
acum 13 ani
cine v-o enervat asa de tare? e vara, e soare, e terasa, e bere, e (aparent) frumos.

why bother?

raluca raluca
acum 13 ani
"sarlatanii, clovnii de festival, burtosii cu papagal dar fara creier, oamenii cu buze moi si coloana de ciunga..."

cuvinte mari venite de la fix cei care sunt acuzati ca au copiat si din Godfather si din Filantropica in acelasi spot...

eu celalalt
acum 13 ani
"Am zis la revedere unor clienti care ne impingeau sa facem lucruri care "ne distrugeau reputatia". BV!!!

"astia care nu fac ghosturi, nu merg cu vreo minciuna de SIT la festivaluri internationale de creatie, demasca brand manageri impostori si vor mai mult decat clientii ca produsul lor sa vanda bine" BV!!!

"sarlatanii, clovnii de festival, burtosii cu papagal dar fara creier, oamenii cu buze moi si coloana de ciunga" ... si nu prea! :)

Vlad Ilie
acum 13 ani
ESTI OK?


Branded


Related