Ziua Culturala ADfel 2010

Muzee, institute culturale si asociatii au urcat ieri pe Motoare ca sa-si comunice neconventional mesajul. Publicul a fost mai divers ca niciodata, de la bunici cu nepoti, la tineri studenti. Toti au primit invitatia la cultura cu entuziasm.

MNAR (Muzeul National de Arta a Romaniei) a venit cu un cufar cu usturoi, crucifixe si povesti despre Dracula. La granita dintre mit si adevarul istoric, nuanta pe care cei de la MNAR ne invitau sa o descoperim, subiectul a atras atentia tinerilor si pentru ca, mai nou, povestile cu vampiri sunt la mare moda, de cand cu succesul Twilight. In plus, trecatorii puteau verifica in oglinda daca sunt insotiti de oameni sau de vampiri:

Continuand incercarea MNAR de a vorbi pe limba tinerilor, MNIR (Muzeul National de Istorie a Romaniei) a adunat obiecte uzuale de la trecatori, obiecte care ar putea avea valoare de vestigii istorice peste 2000 de ani. Astfel, centrul de donatii pentru Muzeul de Istorie a Romaniei din 4010 a adunat pixuri, creme, carti de vizita, monede, dar si obiecte mai inventive: o radiografie dentara, o invitatie la un eveniment si o punga de plastic – ca "sa reziste, sa reziste" atatia ani! Toti cei care au donat obiecte au primit un certificat de donator si o reducere la biletul de intrare in Muzeul de Istorie al zilelor noastre.


ADVICE Students a oferit sfaturi de viata din bolul cu intelepciune, iar flasnetarul de la Asociatia React a oferit ravase extrase de soricelul din palarie. Au aflat astfel ca “mi-e frica de ace” sau “n-am timp” sunt scuze care nu dau nicio sansa altei vieti. Mesajele aveau rolul de a-i pune pe ganduri pe oameni si a-i determina sa se duca sa doneze sange. 

Tot pentru stimularea donatiilor de sange, REACT a adus si un medic somer care s-a apucat de cersit, cantand la chitara, din moment ce nu mai avea cu ce sa opereze.

Si MTR (Muzeul Taranului Roman) a pregatit ravase cu vorbe de duh, semnate Horia Bernea. In plus, la MTR erai invitat si tu sa compui povesti: extrageai un cuvant tipic romanesc (“ceaun”) si trebuia sa continui povestea cu o propozitie care sa contina acel cuvant. Multe pagini s-au scris ieri La Motoare:

...si multa limonada s-a baut! Pentru ca cei de la Pasi catre viata au venit si anul acesta sa stranga bani pentru copiii bonavi de cancer de la Spitalul Marie Curie.

Vizitatorii au primit un Meniu Cultural de la ICR (Institutul Cultural Roman) si invitatia de a zabovi in coltul de lectura amenajat langa bar, pentru ca “ICR cultiva bunul gust”.

Cei care au demonstrat ca stiu “sa se dea cu bicicleta” au primit un permis de condus bicicleta in cadrul programului Cicloteque de la MaiMultVerde. Iar Ideo Ideis au venit cu decoruri de teatru pentru a promova festivalul de teatru pentru adolescenti pe care il organizeaza in Alexandria.

  

Ziua Culturala ADfel s-a incheiat cu o proiectie de spoturi culturale si sociale de prin lume adunate si cu un concurs prin SMS pentru Academia Catavencu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related