Animatie 3D in publicitate

Interviu cu Andrei Brovcenco (regizor, 3D generalist), Alin Dumitru (modelare, procesare video), Mihai Mitrica (project manager, producer) si Vasile Brovcenco(art director, 3D generalist), Framebreed

IQads Cum ati inceput sa activati in domeniul animatiei 3D?

Andrei Brovcenco: Impreuna cu fratele meu am deschis studioul de animatie si postproductie “Framebreed”. Suntem oarecum tineri pe piata, am intrat in advertising acum un an si jumatate si in aceasta perioada am participat la realizarea a mai mult de 30 de spoturi.

Andrei Brovcenco: Trebuie sa ai foarte multe cunostiinte in animatia 3D si nu doar in animatia 3D, in tot ce inseamna grafica pe calculator din domeniul cinematografiei. Animatia in sine vrea sa fie o arta care necesita in spate un concept artistic cu un concept plastic…bine... si in spoturi se regasesc aceleasi lucruri, doar ca ele sunt intr-un mod mult mai mecanizat. Daca nu esti bun pe partea tehnica n-ai ce face aici. Daca nu esti bun pe partea artistica tot n-ai ce face aici. Adica trebuie sa fie intotdeauna un echilibru intre astea doua.

Parerea mea este ca avem o echipa completa nu doar pentru necesitatile pietei din Romania ci pentru un studio de animatie in general. Avem si neajunsuri insa pentru un an si jumatate de existenta cred ca cresterea noastra a fost constanta si promitatoare.

Mi-a placut foarte mult cand am fost comparat cu un arhitect. Arhitectura este arta vizualului combinata cu arta matematicii, a geometriei. La fel si animatia 3D este o noua arta …sau aceeasi arta a animatiei care combina tehnologia cu cinematografia si cu tehnicile de a exprima in vizual o idee.

IQads: Care dintre spoturile la care ati lucrat vi s-a parut cel mai de succes?

Andrei Brovcenco: Sunt multe dar cele mai mediatizate au fost “Margaritar” si “Star”. “Margaritar” pot sa spun ca workflow, ca este mult mai diferit fata de restul spoturilor. In primul rand am avut o saptamana de research in care am incercat tot felul de tehnici in a ajunge la un rezultat cat mai bun si cat mai apropiat celui cerut, adica un basorelief din zahar.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune


Comentarii

marta smarta
acum 13 ani
foarte misto arata work-ul!
Bucharest Sae
acum 12 ani
AUDIO ENGINEERING; DIGITAL FILM; 3D ANIMATION; MUSIC BUSINESS; DIGITAL JOURNALISM; GAME DESIGN; WEB DESIGN = www.bucharest.sae.edu

7 facultati + 40 cursuri scurte pe care le deschide cel mai mare provider de educatie multimedia din lume la BUCURESTI. Cursuri in limba engleza, profesori straini , diplome recunoscute mondial. www.bucharest.sae.edu mail:[email protected]

Institutul SAE Bucuresti lanseaza 7 cursuri scurte:

Live Sound + Bootcamp Jon Burton (FOH Prodigy)

Music Theory for EMP, Sound for film Production,

Mixing Techiques, Journalism for Bloggers, Film& Comercials Production, Film&TV Postproduction

In curind cursuri 40 de cursuri: Abbleton , DJ , Electronic Music Production , si multe altele.

[email protected]

www.bucharest.sae.edu



Branded


Related