[Case Studies] Campaniile FourHooks premiate/nominalizate la Internetics 2009

Primele studii de caz ale unor campanii online adaugate in rubrica SMARK Cases (si pe care le puteti citi si mai jos) ii apartin Agentiei Anului la Internetics 2009. Pentru ca au existat discutii in jurul formularului – atat din partea unor agentii, care s-au plans ca nu era complet/bine conceput, cat si din partea juriului – care a constatat ca majoritatea agentiilor nu au stiut sa-l completeze, iata mai jos studiile de caz ale celor doua campanii cu care FourHooks a urcat pe locul 1 in topul agentiilor (Metropotam Interbelic si "Luna Discovery pe Metropotam"), precum si studiul de caz al unei campanii care a obtinut doua nominalizari (MetropoQuest).

Pentru ca avem rar exemple de clienti care au curaj sa faca si altceva decat bannere sau microsite-uri in Flash, am solicitat o scurta declaratie brand managerilor Timisoreana si Discovery in legatura cu eficienta investitiei in astfel de campanii interactive, bazate pe continut editorial relevant pentru platforma de comunicare a unui anumit brand.

1. Metropotam Interbelic: studiu de caz | site campanie

Premii Internetics 2009:

- Aur in categoria “Site-uri, microsite-uri si bloguri de promovare”;

- trofeul pe sectiunea “Mancare si bautura”, in categoria “Site-uri, microsite-uri si bloguri de promovare”;

- trofeul pe sectiunea “Mancare si bautura”, in categoria “Campanii interactive”.

Mihai Bonca (Senior Brand Manager, Timisoreana) a declarat pentru IQads:   "Intrebarile la care trebuie sa raspund cel mai des sefilor mei sunt: 'Ce este diferit in campania de anul acesta fata de cea de anul trecut?' si 'Este suficient de bun pentru un leader de piata?'. Mesajul este foarte simplu: ca sa te distantezi in fruntea plutonului, nu este suficient sa fii bun, trebuie sa inovezi permanent pentru a intampina asteptarile consumatorilor, asteptari din ce in ce mai ridicate in dinamica online-ului. Iar primul pas este acela de a incepe sa gandim diferit modul in care activam marca pentru consumatori. Astfel a aparut proiectul Bucurestiul cum a fost odata si asa ne-am si decis sa il ducem la un click distanta de bucuresteni. Inovatia a stat in modul in care Metropotam a inteles sa il activeze in online, un mod care a implicat consumatorii in program, dar in acelasi timp, reprezentand foarte bine marca Timisoreana".

2. Luna Discovery@Metropotam: studiu de caz | site campanie

Premiu: trofeul Internetics pe sectiunea “Publicatii si media”, in categoria “Site-uri, microsite-uri si bloguri de promovare”

Ada Roseti (Channel Manager Romania, Discovery Networks Europa Centrala) a declarat: "Telespectatorii Discovery petrec mult timp online si cauta in acest mediu aceeasi calitate si aceeasi inovatie pe care le gasesc  in programele noastre. Tocmai de aceea, cand am investit intr-o campanie online, am vrut sa fie una mai putin conventionala, dar care sa comunice valorile brand-ului nostru eficient si creativ in acelasi timp."

Diana Tulbure (Marketing Manager Romania, Discovery Networks Europa Centrala) a declarat: "Proiectul Discovery Metropotam reprezinta pentru noi o dovada ca poate exista intr-adevar o conversie de audienta intre mediul online si  TV, atunci cand ambele medii sunt folosite inteligent si creativ, prin activitati care ajung exact la publicul vizat."

3. MetropoQuest: studiu de caz | site campanie

Concursul interactiv MetropoQuest a avut scopul de a testa "Cat de bine cunosti Bucurestiul" si a obtinut, la Internetics 2009, 2 nominalizari din partea juriului de specialitate, la Best Use of Advertising Games si la Campanii Interactive si o nominalizare din partea juriului de bloggeri, la Best Use of Advertising Games.

In asteptarea celorlalte studii de caz de campanii online premiate/nominalizate la Internetics 2009, sa le uram tuturor agentiilor interactive sa aiba si la anul studii de caz cu care sa se mandreasca si pe care sa accepte sa le publice.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related