Studiul realizat de Mobime.ro arata ca romanii folosesc putin internetul mobil

Studiul realizat de Mobime.ro arata ca romanii folosesc putin internetul mobil

In urma studiului realizat de Mobime.ro in perioada 1 martie – 15 mai cu privire la compotamentul de consum de internet mobil, s-a concluzionat ca, dintre cei peste 1350 de utilizatori ai site-ului care au participat la studiu, 46% navigheaza pana in 125 de MB/luna, 28% navigheaza  pana in 500 de MB/luna si 26% navigheaza sub 1000 MB/luna, informeaza un comunicat emis de Links PR.
Concluziile studiului Gallup sustin rezultatele cercetarii realizate de Mobime.ro. 42% dintre cei pe care s-a realizat studiul acceseaza Internetul prin intermediul laptopului, 31% prin desktop PC, 25% prin telefonul mobil.  Dintre cei care folosesc internetul mobil 31% prefera o conexiune cu abonament lunar si trafic limitat cu plata traficului suplimentar si 20% au abonament cu trafic initial limitat si cu scaderea vitezei maxime de transfer pentru traficul suplimentar.
“Faptul ca romanii prefera smartphoneurile nu inseamna ca le si folosesc la capacitatea maxima. In multe cazuri telefoanele performante sunt achizitionate pentru capitalul de imagine pe care il aduc, nu pentru utilitate”, a declarat Anca Negoescu (Director Executiv Mobime.ro).
Dintre companiile de telefonie mobila, Vodafone a creat o varianta de abonament  la un pret de 9 euro cu Internet nelimitat standard si acces national la internet cu viteza de pana la 21,6 Mbps. Utilizatorul abonamentului trebuie, insa, sa-si achizitioneze modemul. Cea mai ieftina varianta pentru internet mobil Orange este cea oferita de abonamentul Colibri 7: trafic inclus, viteza de navigare pana la 21,4 Mbps si o taxa de 1,5 euro/100 MB cu TVA inclus pentru trafic in plus. Varianta cea mai ieftina de la Cosmote este abonamentul "Connect Now”: 8,3 euro la conectare, modem gratuit pentru 2 ani, trafic de 3 GB/luna, viteza de pana la 7.2 Mbps. Varianta RCS & RDS, Digi Net Mobil 2: 15lei/luna (TVA inclus) viteza de pana la 7.2 Mbps, modem URB in custodie, trafic nelimitat, serviciu nerelationat cu alte servicii Digi.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Sectiune

Dictionar



Branded


Related