Plictiseala de a fi copywriter

Exista o specie aparte de copywriteri care par sa se fi nascut plictisiti. Stau rezemati de masa din sala de meeting, dau ochii peste cap, au privirea pierduta in gol si vorbesc pe cel mai plictisit ton cu putinta despre cat de plictisiti sunt. Ce ii plictiseste ? Mai ales munca. Nu e cool sa muncesti, ba chiar e naspa. In plus, e bine sa pozezi in plictisit. Iti da un aer de superioritate existentiala.

Evident, pentru a fi in ton cu viziunea lor despre lume si viata, copywriterii cu pricina au fost nenorociti de destin sa lucreze numai cu oameni plictisitori, lucru care ii plictiseste si mai mult. Acesti oameni se cheama accounti. Totusi, si mai plictisitor este sa citesti un brief sau sa asculti parerile unui brand manager. Insa etalonul de plictiseala absoluta este produsul/brand-ul caruia trebuie sa-i construiasca o campanie de publicitate. Detergentul ala nenorocit si clietul ala incuiat ii mananca geniului nostru ficatii - el, care este un monument de inteligenta si creativitate.
Dupa ce se joaca pe calculator o jumatate de zi si mai construieste cateva avioane din hartie, se hotaraste sa mai scrie un scenariu de reclama pentru detergentul cu pricina. Asta dupa ce in prealabil se duce la baie si vomita putin, pentru a fi impacat cu sine insusi.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Sectiune


Comentarii

carmen hiticas
acum 16 ani
nu ma puteam abtine sa nu comentez la acest articol, in stilul "nepoaateeee...", dat fiind faptul ca a fost postat in 2005, iar eu vin din viitor, din 2007:)) am darul, zic io, de-a avea suflet de copy, si nebunia de o si practica. citind, ma gandeam, unde naiba ma aflu eu? la limita de plicitseala sau cea de frenezie? spun cu lasitate ca sunt undeva la mijloc si nu stiu incotro imi ciulesc moleculele. dar am o speranta, zic tot eu, daca am gasit articolul asta si il si comentez. ma face sa imi pun intrebari care enerveaza. pe mine, pe cine draq altcineva? trebuie sa traiesti, sa ai experiente ca sa poti scrie. trebuie sa vezi ca sa poti desena. la nivelul cel mai simplist. si cel mai sincer.un copy nu e plicitisit, poate nu a trait in ultima vreme. atat, cu smerenie, tot.
adrian lupu
acum 16 ani
Exista tipi destepti si tipi foarte destepti. Eu sunt un tip destept.
carmen hiticas
acum 16 ani
imi cer scuze: "plictisi-m-as"
adrian lupu
acum 15 ani
Mathilde e consecventa in implicarea ei sociala. Lenea de a simti la ce se refera?


Branded


Related