Studiu Gfk Custom Research: cloud computing este mai apreciat pe pietele emergente decat pe pietele stabile

Concluziile studiului realizat de Gfk Custom Research in Brazilia, China, Germania, India, Marea Britanie si SUA sunt ca serviciile de cloud computing sunt foarte apreciate de pietele emergente, devansand tarile dezvoltate, informeaza un comunicat emis de Gfk. De asemenea, studiul indica faptul ca schimbarea presupune costuri care pot fi percepute ca un obstacol in adoptarea cloud computing si ca securitatea datelor este acum considerata un argument in favoarea utilizarii solutiilor de cloud.

Dintre cele 1800 de persoane cu factor de decizie in domeniul IT care au fost chestionate, primul lucru asociat cu notiunea de cloud computing este "modalitate de stocare de date offsite”. De asemenea, acestia inteleg ca solutia de stocare a datelor permite accesul din orice locatie independent de un anume dispozitiv si o flexibilitate in utilizarea infrastructurii si a aplicatiilor. Respondentii din Europa si Statele Unite asociaza spontan problemele de securitate si riscurile cu acest serviciu si doar o minoritate a companiilor europene si americane fac mai multe asocieri pozitive (cum ar fi eficienta costurilor si flexibilitatea) cu cloud computing.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related