La ADfel 2011, BestJobs a simulat, intr-un ring de box, lupta dura dintre candidat si angajator

BestJobs a simulat meciuri de box la ADfel, in cadrul carora participantii puteau participa la un meci cu un reprezentant din partea companiei intr-un ring instalat in mijlocul terasei. Conceptul executiei neconventionale ADfel a fost punerea in scena a luptei dintre angajat si angajator, in urma careia candidatii puteau fi admisi sau respinsi. Executia este derivata din spotul lansat de BestJobs in iunie 2011 - "Liga profesionista de job-uri”- in cadrul caruia un candidat este angajat dupa ce isi convinge angajatorul printr-un knock out.

Ringul de box includea patru piloni care delimitau spatiul in care potentialul angajat si angajatorul au pus in scena luptele. BestJobs a pus la dispozitia candidatilor un antrenor care avea totodata rol de moderator al meciului. Cei doi "boxeri” s-au putut antrena cu un sac de box inainte de inceperea luptei. Angajatorul a avut la dispozitie cartoanele "Esti respins” sau "Esti angajat” pe care le-a oferit in functie de rezultatul meciului de box.

Despre conceptul spotului, Calin Fusu (CEO Neogen) declara intr-un interviu pentru IQads: ".Ne-am gandit in special la procesul dur de recrutare, unde angajatorul are 'the upper hand' si esti un potential pierzator majoritatea timpului, ai nevoie de determinare sa iesi invingator. Faptul ca la sfarsit cei doi 'au devenit prieteni' este o incercare de a nu 'da' prea tare in clientii nostri - angajatorii -, de a le comunica ca faptul ca BestJobs e de partea angajatilor este de fapt bine pentru ei, in final...ca angajarea unor candidati bataiosi ii avantajeaza pe termen lung (chiar daca-i arunca la podea pe moment). Pe scurt, cariera este in mainile tale; chiar daca angajatorii par sa aiba puterea in aceasta perioada de / post-criza, cei mai buni vor avea mereu castig de cauza pe ringul BestJobs”.

Executia neconventionala a fost promovata in cadru ADfel prin intermediul roll-upurilor BestJobs care transmiteau mesajul "Te antrenam sa castigi. Aici se pregatesc viitorii campioni. Fa-ti K.O. angajatorul!” si prin interventiile moderatorilor care au prezentat programul serii.

Fotografii de la eveniment aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Pozitii

Sectiune



Branded


Related