Raiffeisen Art Proiect - o initiativa pentru promovarea culturii romanesti

Raiffeisen Bank anunta cea de-a doua editie a Raiffeisen Art Proiect, o initiativa orientata catre sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii romanesti. Anul acesta, Raiffeisen Art Proiect are doua componente: publicarea unei lucrari fundamentale pentru cultura romaneasca, Istoria literaturii romane contemporane, 1941-2000 de Alex Stefanescu, si a unui album-monografie dedicat pictorului Dan Hatmanu.

Istoria literaturii romane contemporane, 1941-2000, lansat la targul de carte Gaudeamus, este o lucrare enciclopedica de istorie literara care continua analiza literaturii romane de la George Calinescu pana in prezent. Demersul reputatului critic literar Alex Stefanescu a pornit, asa cum autorul insusi marturiseste in prefata lucrarii, de la datoria morala de a povesti ce s-a intamplat in literatura romana in perioada comunista. Autorul a lucrat si a adunat materialele in zeci de ani, volumul avand peste 1000 de pagini. Lucrarea acopera perioada 1941-2000, impartita in cinci secvente. Fiecare dintre cele cinci secvente temporale este precedata de o cronologie a evenimentelor politico-literare majore ale perioadei respective.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related