Asocierea brandului Jameson cu cinematografia: competitii de scurtmetraje, proiectii de filme si sponsorizari de festivaluri

Asocierea brandului Jameson cu cinematografia: competitii de scurtmetraje, proiectii de filme si sponsorizari de festivaluri

Ceva de care sa iti amintesti, ceva la care sa te gandesti si ceva despre care vrei sa discuti - trei lucruri cu care ramai dupa ce vezi un film bun. Si trei lucruri pe care Jameson le aduce cinefililor an de an prin festivalurile de film pe care le sprijina.

Istoria Jameson cu filmul incepe in 1998, cand a fost creat trofeul Jameson Short Film Award, acordat la festivaluri de film din toata lumea. Au urmat apoi proiectele Jameson Dublin International Film Festival, Jameson Empire Awards si Independent Spirit Awards, cateva dintre festivalurile sponsorizate de Jameson pentru a demonstra ca e Irish whiskey-ul care nu are doar "one great taste", ci si "great taste in film".

Incepand din 2003, irlandezii au parte de 11 zile si 11 nopti de film in fiecare an in luna februarie, cand are loc Jameson Dublin International Film Festival, singurul festival mare de film din Dublin. Pe covorul rosu de aici si-au prezentat ultimele filme Clive Owen, Charlize Theron, Liam Neeson, Tilda Swinton, Daniel Day Lewis sau Colin Farrel.

Pe perioada festivalului sunt proiectate peste 120 de filme din toata lumea, inclusiv din Romania. La editia din 2011, irlandezii au vazut "Buna, ce faci?", "Medalia de onoare", "Portretul luptatorului la tinerete", "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" si "Morgen".

Festivalul celebreaza si talentele locale, prezentand in fiecare an o selectie de filme irlandeze noi si oferind premiul "The Irish Talent Spotlight", care recunoaste talentele noi sau consacrate, dar neaparat exceptionale, din cinematografia irlandeza. De asemenea, anual se acorda premiile Volta, pentru cei care au adus contributii semnificative in lumea filmului.

Ajuns la a 18-a editie in 2011, Jameson Empire Awards ii premiaza in cadrul unei ceremonii pline de fast care are loc la Londra pe cei mai populari actori si cele mai apreciate filme ale anului in functie de voturile cititorilor revistei Empire, cea mai vanduta revista de film din Marea Britanie.

Sponsorizata de Jameson din 2009, ceremonia este gazduita de 3 ani incoace de stand-up comedian-ul irlandez Dara O’Briain si i-a avut printre participanti pe Sir Ian McKellen, Gwyneth Paltrow, Keira Knightly, Gary Oldman sau Colin Firth.

Pentru ca Jameson vrea sa faca lumea exclusivista a filmului accesibila publicului larg, in cadrul Jameson Empire Awards se organizeaza si competitia Done In 60 Seconds. Filme celebre apartinand oricarui gen sunt transformate de amatori intr-un singur minut de film. Fani din toata lumea (si, in curand, si din Romania) pot inscrie versiuni reduse la esenta ale celor mai bune filme ale anului, castigatorul fiind invitat la gala Jameson Empire Awards pentru a i se acorda premiul in compania unor staruri de cinema.

Tot pentru a ii ajuta pe creativi sa dea viata ideilor de scenariu care le vin, dar pe care nu au resurse sa le produca singuri, Jameson a lansat proiectul John Jameson Productions, o competitie de scenarii de scurtmetraje la care Jameson finanteaza productia celor mai bune 3 idei inscrise.

Pasionatii de filme independente au locul lor in universul lui Jameson, care sponsorizeaza festivalul Independent Spirit Awards, organizat anual in Santa Monica. Printre starurile care au baut un Jameson aici au fost Maggie Gyllenhaal, James Franco, Al Pacino, Ben Stiller, Jeff Bridges, Carey Mulligan si Natalie Portman.

Pentru a promova festivalul, Jameson le-a trimis nominalizatilor cate o camera de filmat si le-a dat mana libera sa raspunda orice. Nonconformistii realizatori de filme independente au descris munca la un astfel de film prin cuvinte ca "frumos", "lefter" sau "pizza".

Tot pentru amatorii de neconventional, Jameson a lansat Clubul Jameson de Film Cult - The Jameson Cult Film Club – o selectie de proiectii de film organizate in locuri neconventionale, care sa ii introduca mai bine pe spectatori in atmosfera filmului cult difuzat. Pentru premiera din Irlanda, proiectia a inceput cu filmul "The usual suspects" si a sfarsit cu o discutie despre film la care a participat Kevin Spacey.

Jameson a facut o retrospectiva a proiectiilor din Anglia in 2010: "Taxi Driver", "Psycho", "Dracula" si "Aliens".

Luna asta, Jameson sarbatoreste si el a 55-a editie a festivalului de film BFI London (British Film Institute London) prin crearea Apartamentului Jameson, o calatorie in timp spre cinema-ul anilor '20 acompaniata de cocktailurile cult ale lui Jameson.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related