9 piramide pentru publicitatea romaneasca

Epica 2005 a insemnat noua statuete pentru Romania. McCann, Leo Burnett, Mercury, Graffiti si Proximity, fiind agentiile care le-au adus in tara. Ca un bilant al anului pe sfirsite, piramidele de bronz si argint au intregit seria lunga de coronite ale creativilor autohtoni, obtinute la festivalurile internationale si regionale din 2005. Asa ca sa le luam pe rand si o sa incepem, cu o "Cafea" tare si o fraza celebra.

Adrian Botan, Deputee Managing Director&Creative Director Mccann Creative Service sustine ca "daca un extraterestru ar afla despre publicitate prin intermediul unui festival (cum zicea Jeremy Bullmore, odata) ar putea spune ca tendinta o reprezinta ad-urile vizuale cu copy scurt si cu logo mic in colt dreapta. Ar fi bine sa fie asa... dar...". Indiferent care este reteta, se pare ca McCann a stiut cum sa faca "Cafeaua" demna de o statueta argintata, la categoria "Public Interest", adaugand astfel inca una pe raftul cu premii al agentiei, care este destul de aglomerat oricum. "Anul acesta am luat nominalizari sau premii la toate competitiile internationale importante la care am participat: Cannes, Clio, Epica, Eurobest, Cresta, Golden Drum, Golden Hammer. Suntem singura agentie din Romania cu un shortlist de film la Cannes, suntem singura agentie din Romania cu un spot in Gunn Report, suntem singurii premiati la Eurobest. Iar daca va plac cifrele, puteti numara 23 de premii si 26 de shortlist-uri in diversele festivaluri anul acesta", sustine Botan. Iar pentru ca greutatea unui premiu nu se masoara in kilograme, reusita de la Epica trebuie privita in contextul semnificatiei acestui festival si, de ce nu, in comparatie cu altele "- Eurobest, spre exemplu, este o competitie foarte puternica in care participa cele mai bune agentii europene si care nu face concesii esticilor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Campanii

Sectiune



Branded


Related