Sinistratii din Vrancea isi vor petrece sarbatorile acasa!

Solidaritatea dintre Crucea Rosie filiala Vrancea si compania Wienerberger se face simtita chiar in preajma sarbatorilor de iarna. Sinistratii satului Radulesti, ale caror case au fost distruse complet in urma inundatiilor din aceasta vara, se pot intoarce in aceasta iarna in noile case special construite pentru ei. Campania de strangere de fonduri pentru extinderea proiectului este in plina desfasurare si se va incheia la inceputul anului viitor.

Satul Radulesti, parte a comunei Vanatori din judetul Vrancea, a fost extrem de afectat de viiturile din 11- 15 iulie 2005, ramanand complet izolat in acele zile. Din totalul de 334 de case, 37 au fost complet distruse, 149 de persoane ramanand fara adapost. Dintre acestia, o situatie speciala o au fostii locuitori ai zonei denumite punctul Ceair. Autoritatile au constatat ca acea parte a satului este expusa riscului de a fi afectata iremediabil de eventuale noi calamitati si s-a decis stramutarea familiilor. Consiliul Local Vanatori a concesionat terenul necesar reconstructiei intr-o zona ferita, din nordul satului, iar Wienerberger, cu sprijinul Crucii Rosii filiala Vrancea, a inceput lucrarile de reconstructie.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related