Sebastian Tudor despre productia locala de reclame pe timp de criza

Evolutia calitatii productiei locale in ultimii 3 ani

Productia locala are multiple fete si aspecte in ultimii 3 ani. Oameni foarte bine pregatiti renunta la casele lor de productie si se implica in alte domenii, dezamagiti de nivelul productiilor, dar si al bugetelor in care un producator nu se mai poate "exprima" si nu mai poate aduce plus valoare unui script. Altii raman si cred ca productiile mari isi vor arata fata din moment in moment si ca vor putea sa isi exprime opiniile si sa produca reclame care sa arate si bine si sa si vanda, sau isi ofera serviciile partenerilor din Vest, care apreciaza nivelul de profesionalism al producatorilor romani.

Productia de reclame vs. productia de film si videoclipuri

Anul acesta a fost un an bun pentru productia de lung metraje, atat romanesti, cat si internationale. Reclamele sunt in cadere libera ca si procente fata de anii trecuti. Dar, desi sunt in cadere libera fata de anii precedenti, reclamele ocupa peste 50% din bugetele de productie.

Productia pentru clienti din Romania vs. cei din strainatate
Culmea este ca, de cativa ani, tot mai multi clienti din afara tarii vin sa filmeze in Romania, desi avem concurenti mari in zona in ce priveste bugetul, locatiile, castingul, solutiile vs. pregatirea profesionala. Din punctul meu de vedere, in ultimii 2 ani procentul de productii pentru extern a crescut fata de cel local.

Presiunea pe bugetele de productie din ultimii ani
:) Cred ca toti producatorii locali s-au adaptat "noilor conditii", incercam sa facem fata la bugete din ce in ce mai mici, sa gasim solutii pentru a putea face ca lucrurile sa ramana intr-un anumit nivel de calitate si eficienta. Din pacate insa, bugetele foarte mici nu fac decat sa faca productiile si mai mici. Se vede asta in orice moment al zilei in care te uiti la un calup pe TV.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related