Corina Bacanu despre work-ul DDB Bucharest in 2011

Branduri din portofoliul DDB Bucharest active in 2011 

In 2011 au comunicat aproape toti clientii DDB, dar, pot spune cu mandrie, si noii clientii DDB. Anul asta am participat la 9 pitchuri, am castigat 6, iar la 1 inca mai asteptam raspunsul. Cele mai prolifice branduri au fost Alpha Bank, Rikado, 7Days, Porsche Service, Kronospan, Unilever, LiptonIce Tea, Volkswagen si acum benzinariile Mol.

Tipuri de campanii desfasurate in 2011

Am facut multe promotii, am gandit multe campanii tactice, dar am lucrat si cateva campanii de imagine pentru branduri noi sau branduri deja consacrate.

Media folosite in campanii

Despre canalele media pot spune ca am ramas pe clasicele TV, print si outdoor, dar am investit foarte multa energie si in innovative media, digital si social media, practic tot ce tine de neconventional.

Premii castigate

Despre premii va zic doar ca ne pregatim intens pentru 2012 cu munca reala si vizibila.

Cerintele clientilor

Clientii au fost foarte exigenti anul asta. Vor sa vanda. Au bugete de marketing stabilite precaut si asteptari foarte mari. A fost o mare provocare si cred ca ne-am descurcat bine. In plina criza DDB-ul si-a depasit limitele si, astfel, am reusit sa trecem de relatia platonica client-agentie bazata pe "am nevoie, da-mi, fa-mi" si am construit prietenii bazate pe incredere si respect. Cu alte cuvinte, criza pentru noi a creat niste oportunitati de care am profitat si, acum, la sfarsit de an, suntem multumiti.

Modificari in bugetele de creatie si de productie alocate

Bugetele de creatie si productie, asa cum ziceam mai devreme, nu sunt foarte mari. Asta, bineinteles, comparand cu anii de dinainte de criza. Altfel, noi ne descurcam cu orice suma, am facut campanii cu bani foarte putini. In orice caz, indiferent de buget, scopul ramane acelasi: un produs creativ foarte bun.

Modificari in departamentul de creatie

In departamentul de creatie n-au avut loc schimbari spectaculoase pana in noiembrie. A fost o vara foarte grea, am fost foarte putini si am muncit cateodata chiar si 20 de ore pe zi. Dar n-a plecat nimeni. Mi-am construit o echipa puternica si stabila care vrea acelasi lucru ca si mine. Acum 1 luna am mai angajat 3 oameni noi, dintre care 2 interni. Sunt fericita ca sunt inconjurata de creativi talentati si destepti si cred ca echipa asta e una dintre cele mai importante realizari ale mele in 2011, dar si ca Director de Creatie.

O concluzie despre industrie in 2011 

In 2011 industria a fost mai putin orgolioasa. A fost mai umila si mai cu picioarele pe pamant. Culmea, anul asta a fost si cea mai premiata. Iar dupa Ad'Or am avut chiar senzatia ca in sfarsit am depasit mentalitatea de juniori de tipul "eu sunt cel mai tare, ceilalti sunt niste prosti" si suntem mai solidari si mai umani. Cred ca ne-am maturizat. Era si timpul.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Oameni

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related