Monica Mircea si Dani Florea despre work-ul HAPPY:DIGITAL in 2011

Branduri din protofoliul HAPPY:DIGITAL active in 2011

Adevarul si Adevarul Shop, Aqua Carpatica, Bodog (UK & CA), Catavencii, Click FM, Gaia, Hot Pants (UK & US), OMV, RO NEW MEDIA, Sony Ericsson (IRL).

Tipuri de proiecte implementate si proportia in care au fost realizate

Noi facem exclusiv Facebook work, iar restul activitatilor sunt doar suport pentru initiativele respective, cel mai des intalnit in ultimele 6 luni fiind mobile.

Impartirea bugetului pe proiecte

Facebook work presupune strategie, creatie si dezvoltare; astfel, din strategie (pe care o monetizam prin traininguri si elaborare de planuri, fara a coordona implementarea proiectelor) am generat 10% din revenue; din proiecte pe care am fost owneri integral, de la concept la testare pe IE7, in Romania, am generat alti 10%; restul de 80% a fost generat de clientii nostri din UK si Irlanda.

Modificari de bugete

Facebook a crescut in ponderea marcomm-ului global si va creste si in anul care va urma. Crestem impreuna in RO dupa ce am urmat cresterea sa in UK si Irlanda.

Cerintele clientilor

Sales, Sales, Sales!!! Iar noi suntem absolut extaziati sa demonstram cum initiative gandite si sense checked corect livreaza rezultate monetizabile.

Premii castigate

N-avem. Am obtinut totusi o nominalizare la "Oscar"-ul aplicatiilor: pentru proiectul {ro:newmedia} academy, nominalizare la sectiunea "Best Facebook App" in cadrul The Appys Awards.

O concluzie despre publicitatea online in 2011

2011 e anul cand publicitatea a regresat cel mai sensibil, in perceptia oamenilor de marcomm, de la scop la mijloc. Pe fondul acesta, 2012 va fi un an foarte, foarte, foarte interesant cu proiecte care, finally, vor livra mai mult decat rezultate bune de Google Analytics, Facebook Insights, ori participari la promotii. Abia-l asteptam!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related