Tudor Daescu despre work-ul Fast Forward Communications in 2011

Branduri din portofoliul Fast Forward Communications active in 2011

Majoritatea clientilor agentiei sunt de o foarte lunga perioada alaturi de noi. Oamenii de PR ai Fast Forward Communications lucreaza de aproape 8 ani pentru Logitech, pentru Garmin / Sheba Distribution de 5 ani iar pentru Samsung Electronics Romania de 4 ani, ca sa dau doar cateva exemple. In 2011 au fost active conturi, atat de PR cat si BTL, precum  Yahoo!, Vespa, Ducati, Bloomers, The Network, Bayer CropScience, Residence Hotels, ToyWatch, Sixt Rent A Car, Union Motors, AAA New Kopel, Garmin, SsangYong, MMD, Siemens, Logitech si Samsung.

Tipuri de proiecte implementate

Am fost consultanti si am implementat strategiile de relatii publice pentru lansarea catorva game de produse si chiar branduri nou sosite in Romania. Departamentul de BTL a organizat caravane in intreaga tara sau a adunat mii de oameni pe plaja cu ocazia lansarii unui nou smartphone. Am realizat strategia de repozitionare a unei companii pe piata din Romania. Consultanta de comunicare, Social Media sau BTL spre exemplu? E greu de spus ce tipuri de servicii au fost necesare fiecrui proiect in parte cata vreme a comunica inseamna astazi imbinarea inteligenta a tuturor acestora.

Impartirea proiectelor pe bugete

In proportie de, sa spunem, 50% din bugete apartin PR-ului "traditional".

Modificari in cerintele clientilor

Modificarile au loc in permanenta. Chiar si atunci cand nu sunt explicite, noi le anticipam. Ceea ce e de aplaudat este faptul ca din ce in ce mai multe companii inteleg ca trebuie sa renunte la rigiditate si sa adopte limbajul publicului lor tinta. Si ca isi doresc sa fie cat mai prezente acolo unde se afla acest public.

Modificari de bugete

Bugetele s-au diminuat. Dar prea putini sunt acei clienti care, daca sunt convinsi ca o idee va face diferenta, nu se vor zbate pentru a gasi resursele care sa o scoata la lumina.

Modificari in agentie

Cea mai importanta realizare este castigarea contului Logitech si in Bulgaria, datorita unei echipe de profesionisti in comunicare bulgari, coordonati de la Bucuresti. Extinderii Fast Forward Communications si deschiderii biroului de la Sofia ii urmeaza aprecierile primite de la echipa globala de marketing si PR a Yahoo! dupa organizarea la Bucuresti a Yahoo! Open Hack Day, ce a reunit sute de hackeri din lumea intreaga, dar si jurnalisti si bloggeri din toate colturile Europei. Aceste realizari / proiecte, dar si castigarea unor noi clienti au fost meritul echipei vechi precum si a noilor nostri colegi.

Premii castigate

Agentia nu si-a propus pana acum sa participe la festivaluri. Poate din 2012.

Tendinte observate in 2011

Ma voi rezuma la a spune ca Social Media nu mai este doar un plus valoare. Si ca Android, iOS sau SmartTV vor marca definitiv viitorul media si al comunicarii. Viitor care a inceput in 2011.

O concluzie despre 2011

A fost un an excelent pentru Fast Forward Communications si daca doar privim numele noilor clienti din portofoliu. Inceputul lui 2012 va aduce cateva noutati extrem de importante ce vor da agentiei un suflu nou si o mult mai mare forta.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related