Harrison King McCann. Fondatorul agentiei de la etajul 13

Harrison King McCann. Fondatorul agentiei de la etajul 13

Harrison McCann s-a nascut pe 4 noiembrie 1880 in Westbrook, statul Maine, SUA. Stramosii lui au ajuns pe continentul american in secolul al XVII-lea. In 1898, a absolvit liceul Westbrook si in 1902 cursurile Colegiului Bowdoin. In timpul facultatii a lucrat pentru un ziar studentesc si a fost conducatorul clubului de mandolina.

A lucrat din timpul liceului, mai intai ca receptioner la firma Hiram Ricker & Sons din Poland Springs, apoi ca om de vanzari pentru compania de apa din acelasi oras. S-a mutat la New York unde in 1903 a obtinut primul job de copywriter la Amsterdam Advertising Agency. In acelasi an i s-a oferit postul de Advertising Manager in cadrul New York Telephone Company pe care l-a acceptat si a folosit ocazia pentru a initia o campanie experimentala menita sa afle cum compania de telecomunicatii poate preveni pierderea clientilor cu ajutorul publicitatii. Sapte ani mai tarziu McCann conducea un departament de 100 de oameni.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related