Marele castigator "Done in 60 Seconds" a fost ales

Marele castigator "Done in 60 Seconds" a fost ales

Duminica, 25 martie, la gala Empire Awards a fost anuntat castigatorul competitiei de scurt-metraje Done in 60 Seconds, la care iubitorii de film, profesionisti ai cinematografiei sau amatori, au fost invitati sa inscrie remake-uri dupa filmele favorite. Marea castigatoare careia i s-a inmanat marele premiu pe scena festivalului este Indira Suleimenova din Kazakhstan, care a inscris in competitie un remake dupa originalul Black Swan.

Scurtmetrajul ilustreaza obstacolele prin care trece personajul principal in incercarea de a dansa cat mai bine si epuizarea datorata antrenamentelor excesive. Din scurtmetraj nu lipsesc nici penele care o fac pe protagonista sa isi piarda mintile.

Marele castigator a fost ales dintre cei 5 finalisti globali, care au fost stabiliti de catre juriul international format din: actorul Chris O’Dowd, prezentatorul emisiunii Sky’s 35mm Alex Zane, regizorul Gareth Edwards si editorul revistei Empire Mark Dinning. Acestia au decis la Finala Globala din 23 martie ca cele mai bune filme din competitie sunt: Herge’s Raiders of the Lost Ark - Philip Askins (UK), District 9 - Andrew Norton (Irlanda), Black Swan - Indira Suleimenova (Kazakhstan), Edward Scissorhands - Rosen Lliev (Bulgaria) si Spiderman - Gonzalo Ruiz si Joaquin Vergara (Chile).

Filmele inscrise in competitie in acest an au demonstrat inca o data ca 60 de secunde sunt mai mult decat suficiente ca eroul sa treaca prin intriga, actiune si sa ajunga la finalul glorios sau dramatic. Printre scurtmetrajele finaliste am avut parte de aventurile lui Indiana Jones si miraculoasa lui evadare din mana nazistilor, de clovni care preiau controlul unui intreg oras sau povestea fara perdea a lui Edward Scissorhands si a iubitei sale, in timp viata lui Spiderman se schimba total dupa ce am asistat la momentele cheie din transformarea sa.

Castigatorii romani Ghinea Andrei-Vlad si Boeru Alin Costin au participat la Finala Globala de la Londra cu scurtmetrajul The Birds, remake castigator la etapa locala din Romania.

Pentru prima data realizatorii romani de film, fie ei amatori sau profesionisti, au putut participa la aceasta competitie a carei prima editie a avut loc in 2009. De atunci concursul se desfasoara anual in cadrul festivalului de film Jameson Empire Awards, organizat de Empire, revista de film cel mai bine vanduta din Marea Britanie, si sprijinit de Jameson. In acest an, gazdele acestui eveniment au fost pentru prima data Lauren Laverne si Chris Hewitt.

Mai multe informatii despre competitia de film Jameson Empire "Done in 60 Seconds" sunt disponibile pe site-ul competitiei si pe pagina de Facebook Jameson Romania, unde se gaseste un tab dedicat noutatilor.

"Done in 60 Seconds" este o competitie globala de film scurt, parte a festivalului de film Jameson Empire Awards. Competitia este organizata la nivel international de Bauer Media, iar etapa din Romania a fost implementata cu sprijinul IQads.

Despre Empire Awards
Empire Awards este festivalul de film organizat de revista britanica Empire. Aflat la a saptesprezecea editie, el premiaza cele mai bune filme si cei mai buni realizatori de film din intreaga lume, in functie de voturile cititorilor revistei. Cea de-a optsprezecea editie a festivalului a avut loc anul acesta, pe 25 martie 2012, in Londra.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Alexandru Dobra-Somesan
acum 12 ani
ce penibil, regula era ca sa nu fie mai mult de 30 de secunde coloana sonora originala (compusa personal de autorul clipului) , tipa asta ce a castigat a folosit o piesa ce nu ii apartinea si a mai si castigat marele premiu.

Halal concurs Empire!!

mihai patrascu
acum 12 ani
scrie mare si pe pagina si la inceputu videoclipului .... "done in 60 seconds" in p*m , banuiesc ca 60 de secunde trebuie sa aibe


Branded


Related