[AdLife] Razvan Capanescu: "O sa cumpar o bucata de vie undeva si o sa incerc sa fac cel mai bun cupaj de vin rosu"

[AdLife] Razvan Capanescu: "O sa cumpar o bucata de vie undeva si o sa incerc sa fac cel mai bun cupaj de vin rosu"

[Update] A fost rapit de sotie intr-o limuzina la aniversarea de zece ani de cand sunt impreuna. A facut multe poze in locuri exotice cu degete in cadru. Isi doreste sa cumpere o vie, sa faca cel mai bun cupaj de vin rosu si sa castige un premiu la D&AD. In trecut isi purta falnic pletele blonde pe holurile facultatii. Pentru alte peripetii si amintiri cititi interviul cu Razvan Capanescu (Chief Creative Officer la Publicis) pentru rubrica AdLife.

Numar de primaveri creative: 14

Am copilarit pe strazile din Ploiesti, cartier Cina.

Cand eram mic, voiam sa devin musafir (mi se parea cea mai tare meserie din lume). Apoi pilot de avion de vanatoare si, la finalul liceului, actor.

Am chiulit de la Matematica si Rezistenta Materialelor (primul trimestru din clasa a noua l-am prins sub comunisti).

Primul salariu a fost primit de la McDonald’s unde am facut orice se poate face intr-un restaurant – de la spalat pe jos la vandut si zambit la tejghea la coordonat oamenii prin bucatarie. A fost o experienta perfect pregatitoare pentru viata in capitalism si acolo am dat prima data cu nasul de principii de marketing si management contemporane.

Trivia: Am facut parte din echipa care a deschis primul McDrive in Romania - Store Manager al restaurantului era Bruno Negoita (Next) si First Assistant Manager era Iulian Padurariu (Trout & Partners).

Am cheltuit jumatate din primul salariu pe chirie si cealalta jumatate intr-un club unde, pe vremea aceea, se spargeau farfurii dimineata de atata voie buna. Era plin de studenti greci si era foarte fun.

Cand o sa am multi bani si nu o sa mai fiu nevoit sa muncesc, o sa cumpar o bucata de vie undeva si o sa incerc sa fac cel mai bun cupaj de vin rosu. Abia astept sa lucrez si la eticheta aia :). O sa gatesc mai mult si o sa-mi suprind sotia mai des cu idei de vacante aiurea. O sa scriu pentru filmul romanesc.

As fi vrut sa mi se fi spus mai devreme ca iese din nou Basescu. Ramaneam dracului in Asia.

Imi amintesc si acum ziua in care am auzit-o pe Gabriela Lungu cantand exact ca Sinead O’Conor la karaoke, la petrecerea AdPrint de la Sinaia. Fara vreo legatura directa, patru ani mai tarziu, a devenit nevasta-mea.

In liceu eram tipul ala care dansa breakdance la bairam (la cererea publicului).

Relationship status cu publicitatea: it’s my mistress and sometimes that pisses off my wife.

Primul meu job in publicitate a fost de copywriter junior la Yama Studios (aveau si creatie in-house).

[Update] In paralel, mai lucrez la deschiderea mintilor unor studenti din cadrul Scolii ADC*RO si din cadrul Scolii Alternative, proiect al Cannes Lions Romania (The Alternative School For Creative Thinking), si la realizarea unor proiecte importante pentru Art Directors Club Romania (alaturi de Octav Gheorghe coleg vice-presedinte si Ema Prisca – Presedinte).

Primul brief la care am creat ceva de care am fost multumit a fost pitch-ul Carrefour, atunci cand a venit in Romania. De altfel, conceptul castigator – "lupta cu preturile" - supravietuieste si acum.

Proiectul care nu mi-a iesit (desi tare mi-as fi dorit) este naturalizarea lui Beckham, pentru ca echipa nationala de fotbal a Romaniei sa se intareasca. "If this is what it takes… we’ll do it" – era mesajul campaniei propuse sponsorului principal de atunci. O idee aparent traznita, dar cu cel mai mare potential de viralitate pe care l-am fi putut obtine vreodata.

Cea mai tare campanie internationala este Mini - "Counterfeit" pentru ca este absolut impecabil executata si derivata pe fiecare media.

Cea mai tare campanie din Romania e "Noul ROM", pentru ca a facut o mare parte din romani sa fuga dupa fenta si pentru ca a castigat doua Grand Prix-uri si un Titanium la Cannes.

Visez sa castig un premiu la D&AD – pentru ca pare Sfantul Graal, cautat cu indarjire, dar inca neatins de nimeni din Romania.

Cea mai buna comunicare de brand o are ING Bank. Imi place pentru ca reuseste sa vorbeasca mereu atat de destept si cu haz, incat am impresia ca imi sopteste direct mie. Sau prietenilor mei.

Ad-urile mele favorite sunt:

Spot TV: Carlton Draught - Slow mo

Spot online: Hahn - Non-Stick Beer Mat

Print:  Miller - "Colar", "Decrossifier"

Altele: toata povestea "replay" de la Gatorade

Cartea de care spun ca e preferata mea este "Castelul" a lui Kafka.

La mine in history-ul de la browser apar cel mai des 9gag.com, pidjin.net, facebook.com, treatsandstreets.ro, tedoo.ro, IQads.ro, wklondon.typepad.com, bbh-labs.com, publicisworldwide.posterous.com.

Dau mai tare cand aud melodiile de la Depeche Mode, Parazitii si OCS. Altfel, ascult normal jazz.

As vedea de 10 ori filmul "Brazil".

Incerc sa nu ratez niciun episod din Mad Men, Californication, Modern Family, 2 Broke Girls.

Cand nu lucrez, imi place sa gatesc, degust vinuri, sa calatoresc sau sa fac un maraton cinematografic.

Poate dai peste mine la film sau cu bicicleta pe langa Herastrau, vara. Dar cel mai des la Bonne Bouche, Bistrot Epoque, Collage, Escargot Bistro, Lacrimi si Sfinti, Mesogios sau la Patrizia.

Colectionez momente pe care le-am trait cu nesat.

Cheltuiesc prea mult pe carciumi si vinuri.

N-am facut poze iola (calatorii) ci mai degraba iocu – de cate ori ajung in vreun alt loc exotic fac cate o poza cu ce se vede dincolo de degetele mele de la picioare, cu degetele in cadru :).

Nu prea am timp sa pierd timp.

Poza de pe Facebook care a primit cele mai multe like-uri este cea facuta cu nevasta-mea cand m-a rapit de la birou intr-o limuzina imensa pentru a sarbatori aniversarea noastra de 10 ani (de cand suntem impreuna).

Statusul de pe Facebook cu cele mai multe like-uri este "Publicis Bucharest won silver at EPICA".

O replica buna de agatat: "Buna, sunt casatorit si fericit cu asta".

O poza din alta perioada (+povestea ei): Eu in anul 2 de facultate (ma strambam pe hol). Da, aveam plete (inca intr-un stadiu intermediar aici :)).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Dosare editoriale

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related