Alexandru Tomescu: Ca sa fii un creator genial trebuie sa ai niste obsesii

Alexandru Tomescu: Ca sa fii un creator genial trebuie sa ai niste obsesii

Din dorinta de a duce arta cat mai aproape de cei care au nevoie de ea, violonistul Alexandru Tomescu porneste intr-un nou turneu sub titulatura Stradivarius: OBSESII, un spectacol semnat de Oana Dragulinescu, imbinand muzica - integrala Sonatelor pentru vioara solo de Eugene Ysaye - cu teatrul non-verbal, avandu-i alaturi pe actorii Ana Pepine si Paul Cimpoieru. Dupa avanpremiera spectacolului, am vorbit cu Alexandru Tomescu despre pasiune si obsesii, inspiratie, dar si despre publicitate, promovare, branding personal si Facebook.

IQads: De cele mai multe ori vorbim despre pasiunea cu care lucram, ce cuvant ti se pare mai apropiat atunci cand creezi, obsesie sau pasiune?
Alexandru Tomescu:
Cuvantul care defineste procesul de creatie e ‘obsesie’, fara indoiala. Sigur ca avem cu totii pasiuni, care se pot traduce intr-un hobby, dar ca sa fii un creator genial trebuie sa ai niste obsesii, trebuie sa ai o chemare extrem de puternica, care sa nu-ti dea pace, sa nu iti dea liniste. In acest spectacol complex, semnat de Oana Dragulinescu, am dorit sa exploram impreuna cu actorii Paul Cimpoieru si Ana Pepine nu doar obsesiile artistului interpret legate de relatia cu instrumentul la care canta el, ci si obsesiile creatorului, munca aceasta de multe ori epuizanta pe care un compozitor trebuie sa o desfasoare pentru a-si implini opera. Spectacolul incearca sa reproduca o parte din viata artistilor, sa o aduca mai aproape de public, e si serios, dar si ludic, sunt aruncate si niste priviri ironice catre anumite dorinte de glorie, de marire ale artistilor, de exemplu.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune


Comentarii

dan anicescu
acum 11 ani
Daca Stradivarius ar putea sa-si puna streangul de gat, acolo, in Raiul lutierilor unde s-a retras el, sigur si l-ar pune daca ar citi articolul asta. Noroc ca acolo nu-i internet !
Sonia Ardelean
acum 11 ani
Problema articolului fiind...?


Branded


Related