Best of Jameson Empire Done In 60 Seconds 2012 – Clovni, balerine si pasari

Best of Jameson Empire Done In 60 Seconds 2012 – Clovni, balerine si pasari

Pana sa va prezentam primele scurtmetraje romanesti aprobate in cadrul competitiei globale Jameson Empire Done In 60 Seconds, am decis sa trecem in revista o parte din cele mai bune lucrari inscrise anul trecut. Daca va inspira, lucrarile voastre le puteti inscrie pe www.jamesonempirediss.com pana pe 20 ianuarie 2013.

Lucrarea castigatoare la nivel local, The Birds, este o parodie dupa filmul celebru al lui Alfred Hitchcock. Scurtmetrajul ilustreaza metaforic invazia pasarilor si lupta pe care locuitorii casei o au cu acestea. Autorii scurtmetrajului au avut sansa sa participe astfel la Finala Globala a Competitiei, de la Londra. Mai multe despre experienta lor puteti citi aici.

Trecem acum la nivel global. Juriul international, format din actorul Chris O’Dowd, prezentatorul emisiunii Sky’s 35mm Alex Zane, regizorul Gareth Edwards si editorul revistei Empire Mark Dinning, a ales intai cele 5 finaliste. Autorii filmelor au castigat astfel dreptul de a participa la Gala Jameson Empire, din Londra, inconjurati fiind de foarte multe staruri ale filmului.

Printre scurtmetrajele finaliste am avut parte de aventurile animate ale lui Indiana Jones si miraculoasa lui evadare din mana nazistilor. Filmul a fost inscris de Philip Askins, din Marea Britanie.

Andrew Norton, din Irlanda, a recreat filmul District 9, dar intr-un mod mai aparte, cu personajele principale clovni in loc de extraterestri.

Rosen Lliev, din Bulgaria, a inscris un scurtmetraj animat care prezinta povestea fara perdea a lui Edward Scissorhands si a iubitei sale.

Momentele cheie din transformarea lui Spiderman au fost surprinse in scurtmetrajul realizat de Gonzalo Ruiz si Joaquin Vergara, din Chile, in 60 de secunde.

Filmul castigator la nivel global a fost un remake dupa Black Swan. Acesta a fost inscris de Indira Suleimenova, din Kazahstan. Scurtmetrajul ilustreaza obstacolele prin care trece personajul principal in incercarea de a dansa cat mai bine si epuizarea datorata antrenamentelor excesive.

Daca va simtiti si voi inspirati sa participati anul acesta, nu uitati ca scurtmetrajele voastre pot avea un ton serios sau parodic si ca trebuie inscrise pe www.jamesonempirediss.com pana pe 20 ianuarie 2013. Dupa aprobare, ele vor fi publicate si pe canalul de YouTube al competitiei.

Castigatorii etapei din Romania vor fi desemnati de un juriu local si de votul publicului larg, exprimat prin Like-uri la filmele de pe canalul oficial de pe Youtube.

Cele mai bune 3 lucrari din Romania vor aduce autorilor lor mai multe premii. Castigatorul premiului I va primi 2.000 de euro si o excursie la Londra, la Finala Globala Jameson Empire Done In 60 Seconds de pe 22 martie, castigatorul premiului II – 1.500 de euro, iar castigatorul premiului III – 1.000 de euro.

La Finala Globala a Competitiei, inscrierile romanesti vor concura cu filme provenite din alte 16 tari. Un juriu international format din vedete ale filmului va alege apoi cele mai bune 5 lucrari inscrise in competitie.

Cei 5 finalisti la nivel global vor participa la Gala Jameson Empire Awards din Londra. Aici va fi desemnat si marele castigator al competitiei.

Mai multe detalii gasiti pe www.jamesonempirediss.com si pe pagina de Facebook Jameson Romania, in tabul dedicat competitiei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related