Studiu gemius AdMonitor: Formatele de bannere cele mai folosite nu au intotdeauna cea mai buna rata de click

Studiu gemius AdMonitor: Formatele de bannere cele mai folosite nu au intotdeauna cea mai buna rata de click

Gemius a realizat raportul AdMonitor, care cuprinde date despre formatele de publicitate online de top si principalele sectoare promovate online pe pietele din Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Serbia si Slovacia, informeaza un comunicat emis de Gemius.

Unul dintre trendurile conturate in studiu este folosirea cel mai frecvent a bannerelor care nu sunt de obicei si cele cu cea mai mare rata de click (CTR). De asemenea, cele mai promovate sectoare nu sunt intotdeauna cele care au rata de click cea mai mare.

Cele mai folosite tipuri de bannere sunt bannerele standard (94,2 % dintre campanii) cu o rata de click medie de 0,2 %, urmate de bannerele interstitiale (19,4%) cu o rata de click medie de 1,42%. Bannerele de tip Preroll, au cea mai mare eficienta, avand o rata de click medie de 7,09%, cu toate ca ponderea campaniilor care folosesc acest tip de bannere este de 2,1 %.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related