De unde vin numele uraganelor?

De unde vin numele uraganelor?

In zona asta de lume, in care ne ducem noi romanii existenta, suntem bine feriti de uragane si furtuni devastatoare. Da, mai ploua si pe la noi cu fulgere si tunete, mai smulge vantul cate un acoperis de bloc, mai da rateuri cate o canalizare, dar nu a fost niciodata cazul de o "retragere din fata furtunii". Mai degraba o retragere din fata inundatiilor, ca aici avem noi cele mai mari probleme.

In schimb, americanii sunt des victimele unor astfel de fenomene, cu nume blande, dar intentii devastatoare. Amintesc aici de Katrina, uraganul cu nume frumos, dar care a distrus state intregi in 2005. Conform Organizatiei Mondiale de Meteorologie, din 1958 toate uraganele primesc nume de oameni: Ivan, Andrew sau Sandy, insa o organizatie care lupta pentru mediu vrea sa schimbe asta. 350 Action propune ca de acum inainte toate uraganele sa ia numele unor politicieni care refuza sa adopte legi benefice pentru mediul inconjurator sau neaga existenta schimbarilor climatice. As avea si eu cateva propuneri, mai ales in plin scandal cu Rosia Montana. Ce s-ar intampla atunci, vedeti mai jos. Clipul este o creatie a agentiei Barton F. Graf 9000 din New York.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related