Despre design si inspiratie, cu participantii Nokia Lumia Design Competition

Despre design si inspiratie, cu participantii Nokia Lumia Design Competition

Doar cateva ore ne mai despart de aflarea castigatorilor Nokia Lumia Design Competition. Trei telefoane personalizate si 3000 de euro ii asteapta pe designerii iscusiti care au inscris in competitie modele creative imprimate pe spatele detasabil al Nokia Lumia 520. Peste 400 de creatii, mii de voturi, like-uri si share-uri au umplut platforma The Creator pe perioada competitiei.

Am vrut sa vedem ce i-a inspirat pe unii dintre participanti in crearea modelelor, pornita de la un brief simplu: personalizarea spatelui detasabil al noului smartphone Nokia Lumia 520 printr-un design care sa-i amuze pana si pe cei mai critici dintre critici. Ca sa vedem cum au inteles ei asta, i-am luat la intrebari despre concept, idei si creativitate. Iata ce ne-au spus.

Clain Ioan a inscris 6 creatii in competitie: "Grafica a fost conceputa in mare parte cu ideea de a fi oarecum distractiva, vesela si, daca se poate, sa spuna si o mica poveste. Tehnic vorbind am profitat cat mai mult de culoarea fundalului carcaselor Nokia pentru a completa designul. De asemenea, grafica a incercat sa profite de elementele aflate pe carcasa - logo-ul Nokia si lentila camerei foto - pentru a le incorpora cat mai natural posibil. Am conceput grafica vectorial (folosind Adobe Illustrator) deorece am dorit ca designul sa aiba un aspect curat, cu linii precise si care sa confere senzatia de tehnologie de varf care e, in acelasi timp, abordabila, primitoare si vesela".

Under World

"Under World a fost primul concept la care am lucrat si, in timp, a devenit grafica la care am ajuns sa tin cel mai mult. Culorile s-au dorit a fi vesele, calde, primitoare. Formele si detaliile sunt menite sa atraga suficient un privitor incat sa isi doreasca sa tina telefonul in mana pentru a privi mai bine detaliile".

Saturn Shine

"Design-ul de la Saturn Shine a fost inspirat de prietena mea care se gandea la un motiv astral, dar nu isi putea inchipui cum ar arata pe carcasa Nokia Lumia 520. Este singurul meu design conceput pentru carcasa de culoare neagra".

Bad Robot

"O mai veche inspiratie, benzile desenate SF cu un aspect retro pentru un robot urias pus pe distrugere. Pe langa benzile desenate, acest design aduce aminte de filmele vechi americane din anii ‘50".

Octavian Ionita nu s-a putut hotari despre care dintre cele 10 lucrari inscrise sa ne vorbeasca, asa ca a facut un top 3. Din punct de vedere stilistic, Octavian a abordat o zona grafica denumita "doodle" pentru ca e o metoda foarte permisiva in exprimarea vizuala.

Ies pe la 7

"Ies pe la 7, o idee care face aluzie la timpul pe care il petrecem cu totii in mediul de lucru. Stam cel putin 8 ore la birou. Suntem incorsetati de timp si de spatiu, iar comunicarea in mare parte este bazata pe telefonie si internet. Ca o paralela, putem spune ca toti suntem niste astronauti izolati 8 ore. Diferenta dintre noi si adevaratii astronauti este ca noi putem sa iesim la ora 7 cu prietenii la o bere", explica Octavian.

Shortcut labyrinth

"Pentru Shortcut labyrinth am construit un teritoriu vizual foarte jucaus, care face trimitere la viata energica pe care o traim si la faptul ca suntem mereu in cautarea unor scurtaturi pentru a castiga timp. De multe ori insa ne invartim in cerc".

Don't stop me now

"Don’t stop me now, o creatie inspirata de nimeni altul decat Freddy Mercury si trupa Queen".

Adrian Felix Darabaneanu spune ca atunci cand a citit pentru prima data brief-ul, s-a gandit ca ar putea sa aiba success o creatie simpla, curata care sa transmita intr-o forma moderna si simetrica traditionalul romanesc. Mesajul pe care a vrut sa-l transmita este unul foarte simplu: Vechi nu inseamna demodat.

Baba DoKia

"Creatia a fost gandita sub forma unui simbol traditional in mediul actual supertehnologizat".

Daniel Nicolas a incercat sa scoata din sfera tehnologiei si a artificialului ideea de smartphone. "Am decis sa vad carcasa ca un fel de carapace a unui organism viu. M-am gandit ca ar fi fun ca in interiorul unui smartphone sa nu fie bateria si toate elementele tehnologice existente, ci sa fie ceva viu: mici organe, tesuturi si oase. Smartphone-ul este, intr-un mod simbolic, un mic organism ce ne tine companie".

Anatomy of a Smartphone

"In Anatomy of a Smartphone, camera foto devine retina ochiului telefonului, logo-ul Nokia este pozitionat in inima, care genereaza si pompeaza intregul sistem al organismului Lumia, intestinele se continua catre iesirea incarcatorului Nokia si iesirea de deasupra pentru casti este gandita ca parte integranta a sistemului nervos si creierului smartphone-ului. Conceptul in sine are ca inspiratie modul de a percepe si de a vedea gadget-urile si tehnologia in universul familiei Flintstone, unde orice aparat si gadget este de fapt un mic animal".

Acestea sunt doar o parte dintre creatiile inscrise in Nokia Lumia Design Competition. Pe toate le puteti vedea pe site-ul concursului, iar castigatorii vor fi anuntati in scurt timp.

Nokia Lumia Design Competition este o competitie de design organizata de IQads si Nokia, pe platforma de creatie TheCreator. Partenerii media ai competitiei sunt hipmag si stencil.ro.

Despre Nokia Lumia 520
Un smartphone convenabil si distractiv, cu muzica si navigare pe Internet, Nokia Lumia 520 te invita sa explorezi si sa te bucuri impreuna cu prietenii tai de functiile si aplicatiile sale. Bazat pe sistemul de operare Windows Phone 8, Nokia Lumia 520 este dotat cu un obiectiv digital special, un procesor dual core de 1GHz si un ecran tactil extrem de sensibil, care functioneaza la cea mai fina atingere.

Despre platforma TheCreator
TheCreator.ro este platforma powered by IQads care gazduieste competitii de user-generated branded content, activand cea mai importanta comunitate creativa din Romania. Pana acum au fost organizate peste 20 competitii de design si film, pentru branduri ca: Avon, AXE, BCR, Bergenbier, Desperados, Dove, JOE, Nescafe, Puma sau Yahoo!.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related