Notifyr – ca sa stii cand s-a ieftinit laptopul ala pe care il vrei

Notifyr – ca sa stii cand s-a ieftinit laptopul ala pe care il vrei

Timisoara StartUp Weekend a insemnat trei zile de discutii despre business. Antreprenori, programatori si designeri, toti s-au adunat pe malul Begai pentru a creste idei, pentru a invata si a cunoaste oameni care sa-i ajute sa-si dezvolte start-up-uri. Matematica a fost simpla: au fost pitch-uite cateva idei, ideile au fost votate, s-au format echipe care au lucrat doua zile sub indrumarea unor mentori, iar la final s-au ales cele mai bune. IQads a fost acolo si a luat pe toata lumea la intrebari: de la Bill Liao, un antreprenor cu o cariera impresionanta, pana la Vidar Andersen, un norvegian care a impartit sfaturi celor prezenti, si pana la participantii la proiecte, cei care au pitch-uit idei fresh si s-au concentrat sa le creasca in trei zile cat altii in trei ani. Cateva proiecte ne-au atras atentia, asa ca am stat de vorba cu echipele. Incepem cu oamenii care au gandit Notifyr, o platforma web care te notifica pe telefon in momentul in care pretul produsului pe care doresti sa il cumperi atinge pragul setat de tine.

Echipa
In spatele proiectului stau patru oameni:

Andrei Tarziu: Absolvent de Politehnica Bucuresti, cofondator al unui mic startup romanesc, pasionat de antreprenoriat, startup-uri, tehnologie si snowboarding.

Radu Trandafir: Pasionat de dezvoltare Android cu background in embedded software.

Mihai Trandafir: Full stack developer, pasionat de antreprenoriat si arhitectura software.

Alexandru Pascu: Masterand de Relatii Internationale, voluntar in AIESEC, unde si-a descoperit "placerea" de a lucra cu oamenii, continuata ulterior cu activitate in domeniul vanzarii de servicii.


De vorba cu Bill Liao

Roluri in echipa
Mihai si Radu au fost programatorii de serviciu, colaborarea lor s-a transformat in platforma web Notifyr si aplicatia mobila. Alex a impachetat solutia tehnica in strategii de promovare, marketing si prognoze pentru venituri si cheltuieli, iar Andrei s-a ocupat de organizarea, administrarea si buna dispozitie a echipei.

Cum ati colaborat intre voi?
Echipa a fost foarte frumoasa. Fiecare dintre noi avea experienta in alt domeniu si am reusit sa invatam cate ceva nou. Pe parcursul evenimentului "zburau" idei din stanga in dreapta pe care le discutam si ulterior le integram sau nu in proiect.

Toti am vrut sa ne bucuram de experienta de a prezenta ideea in fata juriului. Andrei a facut prezentarea initala de un 1 minut, in urma careia ideea a fost selectata, iar Mihai, Radu si Alex au facut pitch-ul final de 5 minute in fata juriului.

Ideea
Ideea initiala a pornit in urma unei discutii pe care am avut-o cu un prieten intr-o seara. El doar ce aplicase la un concurs online si astepta aparitia rezultatelor. Statea cu telefonul in mana si reincarca pagina concursului din minut in minut pentru a verifica daca au aparut rezultatele. Atunci am realizat ca exista foarte multe pagini web care nu au un sistem de notificare al utilizatorului in timp real.

Dupa cateva ore si in urma unor idei aruncate pe o foaie de hartie a aparut Notifyr, o platforma web care te notifica pe telefon in momentul in care pretul produsului pe care doresti sa il cumperi de pe internet atinge pragul setat de tine.

Sa zicem ca vrei sa achizitionezi un laptop nou de pe eMAG. Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti produsul cu Notifyr si sa setezi pretul la care vrei sa il cumperi. In momentul in care produsul atinge acel pret, Notifyr iti trimite o notificare pe telefonul mobil pentru a  anunta schimbarea de pret.

De aici si pana la a notifica utilizatorul cand echipa sa preferata da gol sau cand trenul are intarziere sunt doar cativa pasi.

Invataminte
Valideaza, valideaza, valideaza!

Mai mult, oricat de buna ar fi ideea si oricat de mult iti doresti sa devina realitate, ai nevoie de o echipa puternica in spate, de tractiune si de un plan bine pus la punct. Si, inca un lucru, incearca sa te distrezi.

Ce v-au spus mentorii
Mentorii ne-au ajutat foarte mult. Ne aflam intr-un moment in care eram debusolati complet, nu mergea nimic si eram in urma cu dezvoltarea. Dupa cateva discutii cu mentorii parca totul se clarificase in mintea noastra, era senin iar si totul incepea sa functioneze.

Planuri de viitor
Noi am vrut sa castigam evenimentul. Acest lucru nu s-a intamplat, dar asta nu inseamna ca renuntam la proiect. Asteptam sa ne linistim putin, sa treaca emotia de dupa Startup Weekend Timisoara si ne intoarcem la idei scrise pe servetele.

Echipa este formata, un mix de cunostinte, pasionati de antreprenoriat si start-up-uri, iar Notifyr este primul proiect care se va bucura de imaginatia noastra.

Antreprenorii nu renunta.
Proiectul e la cuptor, aproape rumenit  -  www.notifyr.co 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related