Patimile lui Cuvant - 2

partea a doua - Amenintarea prostiei
Daca data trecuta am inceput cu citate din biblie, acum, conform titlului, probabil ca va asteptati sa incep cu "undeva, intr-o galaxie indepartata…" Din nefericire tortura limbii romane continua aici, "pe-un picior de plai…". Pare-se ca zicatoarea dupa care se ghideaza creativii din categoria Toquemada este "din greseala in greseala, spre victoria finala" sau, cum ar spune Murphy "daca un lucru poate merge prost, va merge".

Dar sa trecem la concretul care ne agaseaza bunul gust si bunul simt. Mergind linistit prin oras, vrei-nu-vrei, dai cu ochii in panouri pe care se lafaie, care mai de care, expresii timpe, schioape, scremute din minti colturoase. Asa aflam ca "N24 e principalul!". Principalul… ce ??!! Sa ma iertati, ca n-am baut apa plata cu lamiie (sic!) dupa domnu' Fratii Micula, da' nu pricep. Cind pui un adjectiv parca ar trebui si un substantiv undeva, asta din cite-mi aduc aminte de la lectiile de gramatica. Hai sa zicem ca, pentru cele citeva sute de privitori, care au aflat ca N24 e un post de televiziune, merge. Dar ce facem cu restul ? Restul probabil ca nu se uita la N24, ci se uita perplex la panoul care-i intreaba "ce fanta vrei sa fii astazi ?". Adica… iar nu pricep. Daca vrei sa fii Fanta, macar scrii cu "F" mare de tipar. Ca daca vrei sa fii fanta, cu "f" mic de tipar… se schimba socoteala si putem abera de la fanta prin care arunci priviri in jur, pina la, scuzati, fanta doamnelor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related