[Festival local] Larisa Petrini (Saatchi & Saatchi PR): Cred ca un festival local respectat este un demers realizabil

[Festival local] Larisa Petrini (Saatchi & Saatchi PR): Cred ca un festival local respectat este un demers realizabil

Cum arata un festival local de publicitate respectat si inainte, si dupa gala de premiere? Dezbatem problema cu membrii juriului celei de-a doua editii ADC*RO Awards si vedem rezultatele pe 2 decembrie, la gala. Aflati parerea Larisei Petrini, Managing Partner Saatchi & Saatchi PR si membru al juriului la categoria PR.

Cum arata un festival local respectat de oamenii din industrie
Pentru a fi respectat, un festival local trebuie sa fie girat de un juriu relevant pentru fiecare categorie si de misiunea de a seta standarde unanim acceptate de industria locala pentru recunoasterea creativitatii in toate mediile ei de implementare. O misiune care poate parea idealista in contextul destul de efervescent al industriei locale de advertising. Cred totusi ca un festival local respectat este un demers realizabil si ADC*Ro porneste de la premisele corecte pentru a deveni unul. Avem nevoie de astfel de festivaluri si sta in puterea noastra, a celor din industrie, sa le facem sa devina realitate.

Ce face, ce nu face
Un festival premiaza idei valoroase care au puterea de a transcende barierele evaluarii subiective si ofera un cadru de dezbatere constructiva despre un complex de aspecte care seteaza referinta pentru creativitate.

In schimb, un festival nu da sentinte sau verdicte si nu plaseaza campaniile sau executiile castigatoare in topul unei ierarhii valorice. Cu alte cuvinte, nu imparte campaniile in bune si mai putin bune.

Ce se intampla, ce nu se intampla
Se intampla ca intotdeauna unii vor fi multumiti cu rezultatele jurizarii, iar altii le vor contesta. Asa va fi intotdeauna si cred e bine pentru ca si critica e o forma de implicare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related