M-am apucat de fumat cand am aparut intr-o reclama

M-am apucat de fumat cand am aparut intr-o reclama

Publicitatea socheaza, uimeste, amuza, intristreaza, jigneste. Si asta deja nu mai e nici socant, nici uimitor, nici amuzant, nici trist si cred ca nici macar jignitor. Nu se mai ascunde nimeni dupa niciun deget: ca sa transmiti un mesaj, uneori trebuie sa depasesti anumite bariere si zone de confort. Dar cat de departe e prea departe? Sa pui niste copii sa fumeze intr-un spot, doar de dragul de a transmite un mesaj, ar fi o limita pe care nu multi ar vrea s-o treaca.

Se intampla in spotul The World Back Home, al Cancer Research UK. Timp de un minut, prin fata ochilor iti trece o serie de copii care trag nonsalant din tigara. Iar cand spun copii, ma refer chiar la copii, care arata ca pustiul ala de la tine din cartier, care te face sa-ti zici in gand „tu nu esti cam mic ca sa fumezi?” de fiecare data cand treci pe langa el. Spotul isi propune sa ridice problema pachetelor de tigari cu branding, unul dintre factorii principali care ii determina pe copii sa incerce tigarile, conform statisticilor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded