Sa ne amintim cu libraria Kyralina: Bucurestiul a fost candva un Mic Paris

Sa ne amintim cu libraria Kyralina: Bucurestiul a fost candva un Mic Paris

Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim, dar mult mai dulce si mai frumoasa e franceza. Si-au spus-o Emil Cioran, Eugen Ionescu, Panait Istrati, Tristan Tzara. Desi impleticita pe la “r”-uri, franceza continua sa-i fascineze pe oamenii din toata lumea, Romania inclusiv. Din fericire, exista o multime de proiecte care sa le hraneasca romanilor apetitul pentru limba si cultura fratilor nostri latini, Libraria Kyralina fiind unul dintre ele.

La pravalia literara de pe strada George Enescu nr. 8 se gasesc doar carti in limba franceza si o mica selectie de carte germana, aranjate frumos pe rafturile a trei incaperi. La cele trei camere pline cu volume ale autorilor francezi, dar si cu traduceri ale unor volume romanesti, se mai adauga o camera-sufragerie, unde cei de la Kyralina isi primesc oaspetii si organizeaza evenimente. Am stat de vorba despre cum a luat nastere libraria franceza cu Sidonie, initiatoarea proiectului, in camera unde erau cartile pentru copii - ea pe un scaunel colorat, eu pe un alt scaunel colorat.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related