Un montagne russe de emotii intr-o seara de scurtmetraje

Un montagne russe de emotii intr-o seara de scurtmetraje

Clipeste prea lung de doua ori si stii ca ai putea sa pierzi poanta. Povestea unui scurtmetraj e concentrata in 20 de minute, alteori doar in 5, prea putin ca sa-ti zboare gandurile, dar suficient cat sa-ti simti inima gata sa-ti sara din piept de mai multe ori in acelasi minut. Scurtmetrajul e ca un montagne russe de emotii: pana la sfarsitul calatoriei poti sa te incrunti de furie sau sa razi cu gura pana la urechi sau sa-ti fie frica de mai multe ori. Asa e scurtmetrajul, vine cu o recompensa imediata.

Dupa spusele Alexandra Safriuc (Selectioner de scurtmetraje, ShortsUP), piata pentru genul asta de emotii e in plina expasiune, romanii adunandu-se in numar tot mai mare in serile in care se vizioneaza scurtmetraje. De sase ani incoace, de cand ShortsUP organizeaza seri dedicate unor astfel de pelicule, sunt tot mai multi dintre cei care se aduna sa vada filmele prezente la Oscaruri, Berlin, BAFTA, Clermont-Ferrand, Sundance, Tribeca, Venetia, regasite si in selectia evenimentelor. Mult mai multi decat la inceput, cand proiectul a fost infiintat de Razvan Crisan (ORICUM) si probabil mai putini decat in viitorul apropiat, dupa cum spune Alina Chirvase (Co-fondator si Project Manager, ShortsUP). In cele ce urmeaza Alina si Alexandra vorbesc despre criteriile pentru selectia de scurtmetraje, echipa care lucreaza la organizarea serilor de filme scurte si plaurile de viitor pentru seria de evenimente ShortsUP.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related