O poveste de noua ani, spusa pe scena Festivalului SoNoRo

O poveste de noua ani, spusa pe scena Festivalului SoNoRo

Conceptul "muzica de camera" a aparut odata cu Renasterea si desemneaza compozitia muzicala pentru un numar restrans de instrumente, creata fara sprijinul unui dirijor. Daca in secolul al XVII-lea sensul sintagmei se restrangea la muzica interpretata la curtea regelui, in prezent muzica de camera a adus o noua infatisare muzicii clasice, proiectata pe o scena in care traditionalul e reprezentat de sobrietatea instrumentelor si modernul e descris prin energia si interpretarea artistilor.

Festivalul international de Muzica de Camera SoNoRo exista din anul 2005 si a fost fondat de violonistul Razvan Popovici. Ajuns la cea de-a IX-a editie (in 2014), SoNoRo poposeste in Romania langa Bucuresti, in Cluj si Iasi, dar isi continua mai departe drumul prin Viena, Atena, Sofia, Istanbul, Rigia, Londra si Arezzo (Italia). Pasarea SoNoRo, deja recunosta printre iubitorii genului, constituie punctul central identitatii vizuale a festivalului si totodata elementul in jurul caruia este construita, in fiecare an, tema festivalului. Creata de Dan Dulau, un graphic designer din Cluj, pasarea are rolul de a facilita tranzitia de la clasic la modern si de la vechi la nou, indicand totodata directia in care se dezvolta festivalul. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related