[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna ianuarie

[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna ianuarie

Incepand de astazi, IQads publica topul lunar YouTube Romania Ads Leaderboard, o lista a celor mai populare reclame video care ruleaza pe YouTube, generat pe baza vizualizarilor realizate de catre utilizatorii de YouTube din Romania in luna precedenta. Topul este obtinut pe baza unor indicatori relevanti, precum numarul vizualizarilor din Romania, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclama) si raportul dintre vizualizarile organice si vizualizarile platite.

Clasamentul lunii ianuarie e condus de spotul Coca-Cola - "Secret Gardener", din campania #ShareTheGood.

Pe locul al 2-lea se afla spotul Budweiser - "Puppy Love", difuzat la cea mai recenta editie Super Bowl.

Pe locul al 3-lea gasim un alt spot din campania #ShareTheGood: Coca-Cola - "Mr. Lucky".

Spotul P&G din campania "Thank You, Mom" creat pentru Olimpiada de la Sochi ocupa locul al 4-lea in top.

Topul lunii ianuarie se incheie cu un clip de prezentare al noului smartphone Xperia Z1 Compact, lansat de Sony.

Referitor la rezultatele primului clasament YouTube Romania Ads Leaderboard, Doina Costache (Head of Branding, Google Romania) spune: "Ce-mi place mie cel mai mult la acest top este alegerea: faptul ca utilizatorii, in mod constient, voluntar, intentionat, cu buna-stiinta, aleg sa vada o reclama video si sa o dea mai departe - cunoscutilor, colegilor, prietenilor, familiei. Sunt validate si rasplatite astfel eforturile unei intregi echipe: client, agentie de creatie, regizor, actori, productie, agentie media, cercul inspirational inchizandu-se perfect cu cel care urmareste reclama, in slujba caruia a fost de altfel depusa toata inspiratia. Am fost foarte aproape sa bifam o dubla premiera, nu doar lansarea YouTube Ads Leaderboard in Romania, dar si includerea inca de la inceput pe lista castigatorilor a unui video ad local, conceput, filmat si promovat 100% prin eforturile unei echipe romanesti; clipul a ratat topul la mustata, dar asta nu inseamna ca nu merita macar o mentiune onorabila si felicitarile noastre pentru suflul neaos romanesc: Autovit.ro - Soacra si dimensiunea".

 

"Toate, dar absolut toate video-urile castigatoare aflate in Top 5 pe luna ianuarie se remarca prin lungimea generoasa a clipului - intre 1 minut si 2:05 minute, si prin faptul ca sunt urmarite, desi utilizatorii de YouTube au posibilitatea sa sara peste ele", completeaza Doina Costache. "Concluzia ar fi ca oamenii sunt dispusi sa petreaca suficient de mult timp urmand un continut de calitate, chiar daca acel continut vine sub forma unei reclame. Sfatul meu pentru creativi si advertiseri? Creati povesti prin reclame, concentrati-va atentia la utilizatori iar acestia vor valida cu siguranta reclamele de poveste."

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Campanii

Sectiune



Branded


Related