[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna februarie

[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna februarie

YouTube Romania Ads Leaderboard reprezinta un top lunar al celor mai populare reclame video care ruleaza pe YouTube, publicat de catre IQads. Clasamentul este generat pe baza vizualizarilor realizate de utilizatorii de YouTube din Romania in luna precedenta, urmarind mai multi indicatori relevanti, precum numarul vizualizarilor din Romania, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclama) si raportul dintre vizualizarile organice si cele platite.

Daca topul pentru luna ianuarie a fost condus de un spot international, Coca-Cola - ”Secret Gardener”, in luna februarie spotul Lay's - ”Baga bani cu Puya si Cabral!” este pe primul loc, avand 276.000 de vizualizari in momentul de fata. De partea de media s-a ocupat agentia OMD. Semnat de Jazz Communication, spotul promoveaza campania promotionala "Lay's are o super miza, bani in punga si-n valiza!”. Aceasta, alaturi de alte promotii desfasurate de Lay's incepand cu 2012 au constituit studii de caz in cadrul conferintei Promotions Now 2014. Mai multe despre cum au fost gandite promotiile Lay's puteti citi aici.  

Pe locul al 2-lea se afla spotul ”Avem nevoie de o Romanie mai curata!”, realizat de McCann Bucuresti pentru Cif. Spotul este parte a campaniei ”Cif curata Romania”, ce isi propune sa curete strazile din Romania de mesajele si insemnele agresive care pot influenta intr-un mod negativ buna dezvoltare a copiilor. De partea de media s-a ocupat agentia Mindshare.

Locul al 3-lea din top este ocupat de un spot international – Pepsi MAXX & Jeff Gordon Present: ”Test Drive 2”. Acesta reprezinta raspunsul dat de echipa Pepsi si de soferul de curse Jeff Gordon unui jurnalist care s-a indoit de autenticitatea Test Drive-ului original.

Pe pozitia a 4-a gasim tot un spot international, pentru Gillette, care-i are ca protagonisti pe Lionel Messi si pe Roger Federer  - ”Trading Places”. Spotul este parte a campaniei ”Inner Steel”, lansata recent de Gillette.

Cea de-a 5-a pozitie din top este ocupata de reclama Microsoft pentru Super Bowl – ”Empowering”.

Despre succesul liderilor din acest al doilea top YouTube Romania Ads Leaderboard, Doina Costache (Head of Branding, Google Romania) spune:

“La nici o luna de la lansare, ne bucuram sa avem in top 5 nu unul, ci doi advertiseri din Romania, cu continut creat 100% de echipe romanesti. Interesant la ambele spoturi este ca au fost concepute mai putin ca reclame, ci mai degraba sub forma de povesti.

In cazul Lay's, vedetele alese au interpretat cu succes rolurile inedite. Cred ca o parte buna din succesul spotului se datoreaza schimbului de pozitii intre Puya si Cabral - nu se intampla in fiecare zi sa il auzim pe Cabral cantand si dansand hip-hop. 

Spotul Unilever pentru Cif este un pic diferit in sensul ca a fost gandit mai degraba ca un scurt documentar despre viata si grijile parintilor din Romania. Cred ca succesul s-a datorat nu doar vedetelor, invitate sa vorbeasca natural, in calitate de parinti, ci cu siguranta a contribuit si factorul emotional: orice parinte este preocupat sa asigure un viitor mai bun copiilor sai si, ca atare, se poate conecta usor la mesajul Cif.

Si... deloc neglijabil: spoturile romanesti castigatoare au mult peste 30 secunde. Cand povestea te prinde, timpul nu mai conteaza in advertising. YouTube este un medium generos cu creativii."

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Mindshare

Mindshare are a global, multi-award winning, media agency network of 9300 people across 86 countries united by the desire to create new media experiences. What we do Modern marketing requires more than just media... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related