[In pitch] Oana Cociasu (MedicOne): Timpul alocat pregatirii prezentarii trebuie sa fie de cel putin 2 saptamani

[In pitch] Oana Cociasu (MedicOne): Timpul alocat pregatirii prezentarii trebuie sa fie de cel putin 2 saptamani

Reprezentantii agentiilor romanesti raspund intrebarilor noastre despre pitch-urile la care participa, dar si despre motivele care ii fac sa le refuze. Aflati parerea Oanei Cociasu (Managing Partner, MedicOne) despre acest subiect:

Punctele urmarite in evaluarea unei propuneri de a participa la pitch
In primul rand trebuie sa ne intereseze clientul respectiv, apoi trebuie sa primim un brief complet si bine scris. De asemenea, este important ca in brief sa fie comunicat si bugetul (ideal acesta trebuie sa fie realist si adaptat obiectivelor campaniei). De asemenea, ne intereseza sa nu fie mai mult de 4-5 agentii in cadrul aceluiasi pitch, nu ne intereseazaa clientii care „shop around for ideas”.  Timpul alocat pregatirii prezentarii trebuie sa fie de cel putin 2 saptamani.

Cum au influentat experientele din pitch-uri lista de criterii de mai sus
Nu pot spune ca lista de mai sus s-a schimbat radical in urma unor experiente recente, pentru ca de 20 de ani de cand tot pitch-uiesc, bad habits sunt cam tot aceleasi. S-a schimbat valoarea bugetelor si  numarul si tipul de agentii invitate la pitch, dar obiceiul de a acorda agentiilor foarte putin timp pentru a pregati pitchul este in continuare foarte prezent. Aparitia departamentelor de Procurement sau a agentiilor de consultanta pentru pitch, a condus la un proces mai bine organizat si la o formalizare si comunicare mai clara a datelor brief-ului si a cerintelor pitch-ului. In pharma, pitchurile sunt foarte des asistate si conduse prin acest sistem, ceea ce ne-a ajutat sa structuram mai bine si criteriile noastre de participare. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Medic One Communication

Founded in 1999 by MD Oana Cociasu together with Veronica Savanciuc and other partners, Medic One is the first full-service communication agency in Romania to exclusively dedicate its activity to medical... vezi detalii »

Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related