Crowd Control: un tobosar, un synth player si un creionetic cu ureche muzicala

In ajun de Noaptea Agentiilor, pe site-ul nostru poposeste un proiect interesant al unuia dintre oamenii de la Creionetica, agentie participanta la eveniment. Andrei Bucureci (Art Director si Sound Designer) isi scoate, in timpul liber, pasiunea pentru muzica pe scena. Crowd Control este numele proiectului sau muzical din care mai fac parte tobosarul Coshmelin si fratele sau, Razvan Gabar. Aflati in continuare mai multe despre formatie, dupa cum ne povesteste Andrei insusi.

Cu cine stam de vorba
Salut, eu sunt Andrei Bucureci si sunt Art Director si Sound Designer in Creionetica. In timpul liber sunt pasionat de muzica si critica muzicala, dar si de compozitie. Cant si compun in trupa de electro fusion Crowd Control si fac hip-hop electro alaturi de producatorul-compozitor Sabridoz. Scriu versuri de prin 2006 si fac muzica din 2009. Sunt solist-vocal si fac spoken-word. Am mai activat in cateva proiecte muzicale de-a lungul timpului: Tunesinnaourheads, Loungerie II, Abator Industries, Tyrannosaurus Jazz, The Shape Of Moombhaton si Ualvarin vs Seibartut.

Cand nu lucrez, fie sunt un audiofil intr-o continua cautare, fie sunt un cinefil entuziast. Citesc science-fiction in general si se poate spune ca urmaresc atat autori ai genului, cat si imbinarea lor cu muzica si filmul. Site-urile mele favorite sunt evident, site-uri de muzica, bloguri de recomandari muzicale, reviste online, dar si site-uri de cultura si activism. Recomand Osocio.org, Cultura Inquieta, the Quietus, Factmag.


Cu el stam de vorba

De la idee la Crowd Control
Cand s-a dezintegrat trupa Tunesinnaourheads am ramas cu o parte din membrii trupei si am continuat sa cream muzica noua, dar intr-o alta directie. Vrem si exploram o noua dimensiune: muzica electronica cu accent pe sintetizatoare. Impachetam totul si la nivel conceptual si avem mesaje activiste social si abstract politic. Cantam despre Esecul Generatiei Y, dar si despre alienare urbana si energia din mijlocul unui protest sau mars, de aici si numele Crowd Control.

Echipa
Lucrez constant alaturi de tobosarul Coshmelin, care este asistent social, si de fratele lui, synthplayerul Razvan Gabar, care este librar (unul generos care imprumuta carti). Cei doi instrumentisti ma acompaniaza in calatoria noastra electro-fusion. Avem fiecare roluri principale in constructia unui sound cat mai coerent si experimental. Nici unul dintre noi nu este neaparat fanul muzicii pop. Cu totii am crescut in acelasi oras: Ramnicu Valcea si background-ul nostru este unul artistic: Coshmelin a studiat vioara, Razvan pian, iar eu arte plastice. Pe primul nostru album, EP-ul GAME OVER! canta si chitaristul valcean Alex Radut. Iar live am avut colaborari care probabil ca se vor repeta cu englezul Christian Green, solist si chitarist si in trupa Violent Monkey.

Catre ce tinteste Crowd Control
Muzica noua care poate fi cu usurinta cantata live si, mai presus de asta, o muzica care sa comunice atat energie, cat si un mesaj puternic cu care sa empatizeze publicul. Sincer, nu mi-am propus niciodata sa cant despre caii verzi de pe pereti.

 
Asa canta Crowd Control

Etapele
Nu imi place sa recunosc, dar am ars etape. Trupa a debutat direct printr-o improvizatie live in cadrul evenimentului artistic Oxigen din iarna anului 2012. Oficial cantam din 2013, dar radacinile si asa-zisa lansare oficiala a fost atunci, in cadrul Noptii Albe a Galeriilor.

Promovare
Proiectul il fac cunoscut prin diferite canale media, atat online cat si offline, dar si prin cantari live si aparitii la evenimente si festivale. Ultimul nostru single FAILURE! a fost difuzat si la cateva posturi de radio: EclecticFM, Guerrilla si Radio Trip. Platformele online de promovare pentru trupe sunt foarte folositoare: Bandcamp si Soundcloud, iar ultima inseamna expunere internationala prin care colaboram cu remixeri internationali.

Momentele-cheie
Evolutia proiectului este constanta. Initial eram cvartet si trecerea la trio a fost o incercare interesanta careia i-am facut insa fata. Acum lucrurile sunt si mai interesante. In functie de disponibilitatea lor vom colabora cu un basist si cu vechiul nostru chitarist. Asta ne demonstreaza capacitatea de a ne adapta, atat la un set up de trio cat si la unul de cvintet. Pot spune cu certitudine ca am crescut cand FAILURE! a intrat in heavy rotation pe EclecticFM. Asta nu inseamna neaparat ca lumea s-a imbulzit peste noapte la concerte. Inca este la fel de greu sa aduni oamenii la performance-ul tau, intr-un context local in care suntem cu totii bombardati de evenimente, concerte, premiere si lansari. Important este ca “the best is yet to come”. Vom lansa luna viitoare GAME OVER REMIXED, unde, in afara de nume foarte faine de aici cum ar fi DJ Undoo, Elektromekanik, Inward String, Indie Jules, avem si colaborari cu doi producatori talentati din afara: Arp-Demon si Patryk1023.

Hrana pentru multimi controlate
Primul lucru la care ma raportez sunt standardele mele. Intotdeauna vreau ca ele sa primeze. Feedback-ul intotdeauna va fi relativ. Nu exista altcineva in afara de noi, Crowd Control, care sa detina controlul calitatii. Sunt desigur oameni care vin cu feedback pozitiv si au si reputatia necesara ca acest raspuns sa fie relevant. De exemplu, producatorul Adam Whittaker a fost de acord sa ne mixeze o piesa care i-a placut, am fost incurajati pozitiv si de realizatorul Guerrilla LogOut Bogdan Serban, dar si de fostul sau coleg Alex Vidia. Am mentionat mai sus si sustinerea constanta a lui Mihai Dinu si a radio-ului online ElecticFM. De asemenea Kirk si al sau Radio Trib. Din punct de vedere al locatiilor avem doua care ne tot cheama inapoi: Club Control unde am cantat de trei ori, dar si Question Mark unde la fel al treilea concert a fost saptamana trecuta lansarea clipului FAILURE!, care a fost apoi preluat cu entuziasm de VICE Romania.

Un ajutor considerabil il reprezinta alti oameni cu rabdare si talent, videomakerii cu care am colaborat: Ileana Szasz si Razvan Raduta. Ileana este responsabila pentru primele doua clipuri Crowd Control, iar Razvan este in spatele celui de-al treilea care urmeaza a fi lansat. Mai exista planuri pentru inca doua colaborari de acest gen cu oameni la fel de talentati.

Drumul catre monetizare
Incet, dar sigur.

Nu vreau sa ma plang. Nu e usor, dar daca ai o perspectiva de ansamblu a ce inseamna aceasta industrie, se gasesc tot timpul resurse. Rabdarea este de aur!

Planuri de viitor
Sincer, vad proiectul evoluand catre ceva mai sofisficat. O initiativa ar fi de a ne scoate dintr-o zona de comfort specifica estului Europei si de a concretiza o mutatie catre ceva autentic si independent.

Andrei Bucureci in alte proiecte
Despre Creionetica stiti deja si am vorbit si despre Sabridoz x Intimidatah. Cum nu ma pot clona si trimite copiile in lume, momentan asta este tot ce reprezinta Andrei Bucureci din punct de vedere creativ si al craftsmanship-ului.Branduri

Subiecte

SectiuneRelated