[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna martie

[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna martie

Dupa clasamentele din lunile ianuarie si februarie, avem un nou top YouTube Romania Ads Leaderboard pe luna martie, publicat de IQads, din care aflam care sunt cele mai populare reclame video care ruleaza pe YouTube. Clasamentul celor 5 spoturi se face pe baza vizualizarilor realizate de utilizatorii de YouTube din Romania in luna precedenta, urmarind mai multi indicatori relevanti: numarul vizualizarilor din Romania, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclama) si raportul dintre vizualizarile organice si cele platite.

Preferintele userilor de Youtube din Romania au plasat pe primul loc un spot international in luna ianuarie (Coca Cola - "Secret Gardener"), in timp ce in luna februarie, primul in top a iesit spotul "Baga Bani cu Puya si Cabral" parte din campania Lay's. In luna martie, locul fruntas revine din nou unei reclame internationale, anume prezentarea oficiala a modelului Samsung Galaxy S5, care a acumulat intr-o luna si o saptamana peste 24 de milioane de views.

Pe loc secund, in luna martie, s-a clasat clipul Durex - #TurnOffToTurnOn, promotor al Orei Pamantului (care a fost 29 martie anul acesta) si incurajand cuplurile de peste tot sa renunte la gadgeturile etern deschise si sa "reconnect". Am comentat si noi un pic.

Pe locul al treilea, regasim primul spot romanesc din clasamentul acestei luni. E vorba de reclama care a revitalizat replica "salam sasesc" pe care o auzeai peste tot in urma cu ceva (mai multi) ani. Cris-Tim te face SUPERSTAR ii indeamna pe parinti sa isi inscrie copiii la preselectia pentru noua lor campanie, in ideea de a gasi o noua figura iconica precum Liza, fetita binecunoscuta pe care o puteti vedea mai jos. Avem si un interviu cu Wanda Podgurschi (Next Advertising) pe tema noii campanii.

Locul 4 revine celui de-al doilea si ultim spot romanesc. E vorba de "Vezi justitiarul care razbuna o batranica!" al Profi Romania. Daca va intrebati cumva, noua nu ne-a placut deloc.

Pe ultimul loc apare spotul de promo pentru #TeamCrust din cadrul competitiei Hot Pockets Sandwich Showdown.

Despre clasamentul lunii martie, Florin Pravai (YouTube lead, Google Romania) a spus:

"[...] Samsung propune o productie spectaculoasa de peste 3 minute, in care arata toate beneficiile aduse de noul S5. Pentru detalii suplimentare, Samsung foloseste cu succes adnotarile externe, trimitand direct userul in site-ul propriu, unde produsul poate fi precomandat.

Durex pare sa nu fie insa de acord cu ceea ce propune Samsung. Prin noua campanie TurnOff To TurnOn, ei sugereaza insa ca in anumite momente telefonul mobil ar trebui lasat deoparte. Printr-o asociere originala, Durex leaga apoi mesajul campaniei de Ziua Pamanatului, incurajand audienta sa stinga lumina pentru o ora in data de 29 martie.

CrisTim revine in forta cu fetita din "Salam Sasesc", iar Profi pune excelent in practica strategia "tent-pole programming". Ei capteaza rapid interesul generat de un eveniment actual, dand un raspuns pe care multi il asteptau in "Vezi justitiarul care razbuna o batranica!". Continutul adaptat, dar si titlurile si descrierile clipului ajuta la captarea imediata a cautarilor generate de o audienta interesata de un subiect de actualitate.

Nu in ultimul rand, Hot Pockets ne aduce aminte ca YouTube este in primul rand o platforma sociala. Muzica, interactivitatea si viralizarea pot crea cu adevarat diferenta, iar implicarea intr-un concurs care sa promoveze brandul tau prin nu mai putin de patru YouTube Stars duce acest gen de campanii la un alt nivel."

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related