[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna aprilie

[YouTube Romania Ads Leaderboard] -Top 5 reclame video preferate de romani pe YouTube in luna aprilie

YouTube Romania Ads Leaderboard reprezinta un top lunar al celor mai populare reclame video care ruleaza pe YouTube, publicat de catre IQads. Clasamentul este generat pe baza vizualizarilor realizate de utilizatorii de YouTube din Romania in luna precedenta, urmarind mai multi indicatori relevanti, precum numarul vizualizarilor din Romania, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclama) si raportul dintre vizualizarile organice si cele platite.

Daca in luna martie topul era condus de o reclama internationala Samsung, in aprilie clasamentul este dominat de Coca-Cola Romania si patru spoturi ce fac parte din campania brandului prilejuita de Cupa Mondiala de Fotbal din Brazilia. Spoturile spun povestile de succes a patru sportivi romani si au fost create de McCann Erickson, partea de media fiind asigurata de Universal McCann Romania.

Pe primul loc se afla clipul construit in jurul carierei fotbalistului Cristi Tanase:

Si pe locul doi se afla tot un fotbalist prezent in campania Coca-Cola, Giani Kirita:

Tot Coca-Cola gasim si pe locul trei, de data aceasta cu povestea Alinei Dumitru, judoka romanca medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008:

Pe patru e povestea gimnastei Andreea Raducanu, spusa tot pentru Coca-Cola:

In final, pe locul cinci se afla o reclama internationala Nike, parte tot dintr-o campanie pentru Cupa Mondiala de Fotbal din Brazilia. In lumina reflectoarelor se afla Ronaldo:

"Dupa 4 luni de la lansarea YouTube Ads Leaderboard si in Romania, am ajuns sa inregistram primul record: este pentru prima data in istoria topului celor mai vizionate reclame YouTube cand un singur advertiser inregistreaza o prezenta dominanta. Patru din cele mai vizionate cinci reclame in luna aprilie la noi in tara apartin Coca-Cola Romania (advertiser), McCann Ericsson Romania (creatie), Universal McCann Romania (media). Vorbim de o suita de spoturi realizate ca la carte - cartea advertisingului digital, in care toate elementele au functionat perfect: momentum (World Cup, Brazil), endorserii (sportivi iubiti si respectati), povestea cu nuanta emotionala si evident, produsul care le reuneste pe toate. Pentru toti advertiserii ce vor sa castige momentele ce conteaza prin video, le recomand sa citeasca si YouTube Creator Playbook, un manual cu sfaturi si experiente de succes in digital", a declarat Doina Costache (Head of Branding Google Romania).

Metodologie: YouTube Ads Leaderboard este o lista a celor mai populare reclame video care ruleaza pe YouTube, generat pe baza vizualizarilor realizate de catre utilizatorii de YouTube din Romania. Topul este obtinut pe baza unor indicatori relevanti, precum numarul vizualizarilor din Romania, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclama) si raportul dintre vizualizarile organice si vizualizarile platite.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related